Chiligryta som festmat? Helt perfekt säger vi. Enkelt att förbereda och sedan sköter koket sig själv. Servera med några goda tillbehör och vips så har du en vällagad och mättande festmåltid för många. Smidigt värre!
Att servera en härligt mustig och vällagad chili som festmat är ingen dum idé, av flera anledningar. Inför en fest eller bjudning är det ofta mycket som ska planeras och ordnas. Då är det tacksamt med mat som går att förbereda, som räcker till många och som har få moment i tillagningen.
En annan fördel med grytor, av alla de slag egentligen, är att de oftast är smidiga att slänga ihop och sedan sköter sig själva på spisen. Du får alltså en mustig och mättande festrätt som räcker till många, utan mycket jobb. Dessutom blir chilin bara godare av att stå till sig i kylen en dag eller två, så du slipper stå och laga mat precis innan gästerna kommer. Bara värm och ställ fram hela grytan på bordet!
Låt dig inspireras av våra smakfulla recept nedan och se chili på ett nytt sätt! Addera en massa mumsiga tillbehör så går chilin från enkel vardagsmat till att bli en riktigt festlig måltid. Krämig guacamole, smaksatt gräddfil, knapriga majschips eller ugnsrostat tortillabröd i tunna strimlor gör chilin partyglad. Eller varför inte servera med lite krispiga färska grönsaker på toppen? Ställ fram tillbehören i olika skålar och låt gästerna plocka åt sig av det de gillar. Det blir avslappnat, roligt och garanterat en hit!