Chili con carne på högrev

23
2
Chili con carne på högrev

Mustig Chili con carne på ett annorlunda sätt. Högrev samsas med rödlök, paprika och bönor. Anchochili och vitlök ger hetta till rätten. Chilin serverar du gärna med ett gott bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007

Chili con carne på högrev

Ingredienser

4 portioner
800 g högrev eller bog av nöt
3 vitlöksklyftor
2 rödlökar
1 gul paprika
1 msk rapsolja
1/2 msk anchochili (ancho style chili pepper)
1 burk hela skalade tomater (à 400 g)
2 dl mörk oxbuljong (vatten + fond)
ca 4 dl kokta blandade bönor (t ex stora vita bönor, black eye och kidney)
olja till stekning
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i buljongtärning eller fond.

Gör så här

Tips

Det går bra att använda burkbönor. Välj små burkar för att få några olika sorter. Om du tar torkade bönor ska dessa först blötläggas och sedan kokas.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Ingela

2007-10-21

Kanongod gryta som gjort succé hos våra gäster. Har serverat vid flera olika tillfällen, görs med fördel dagen innan för att riktigt få fram alla goda smaken. Barnvänlig eftersom löken kokar sönder och man kan lätt krydda på med ytterligare ancho style efter tycke och smak vid bordet.

Ann-chatrine

2007-03-08

En chili con carne utöver det vanliga. Det är viktigt att man använder ancho style chili pepper för att få rätt smak. För att göra köttet mörare och mer lättätet för barnen, koka det 1 timme innan paprika, chili och rödlök läggs i.

Näringsvärde per portion

Energi 2440 KJ / 580 kCal
Fett 21 g
Läs mer om näringsvärden