Cowboy chili

15
2
Cowboy chili

Cowboy chili är en spännande och smakrik gryta med korv, bacon och bönor som du kryddar med bland annat vitlök, spiskummin, chili och kakao. Det ger grytan magnifika smaker och ett härligt djup. Servera gärna med nachochips eller baguette.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011

Cowboy chili

Ingredienser

4 portioner
ca 400 g kryddiga korvar (t ex chorizo)
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
1 paket bacon (à 140 g)
3 msk tomatpuré
2 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
ca 1 1/2 msk chilipeppar ancho style (efter smak)
1 tsk kakao
1 burk stora vita bönor (à 400 g)
1 burk kidneybönor (à 400 g)
ca 6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
3 msk hackad koriander eller persilja
3 msk olivolja

Till servering

nachochips eller baguette

För alla

Fri från gluten, men kontrollera korven. Servera med lämpligt tillbehör.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: kontrollera korv och buljongtärning. Servera med lämpligt tillbehör.
Gör äggfri: kontrollera korv och buljongtärning.

Gör så här

Tips

Gör gärna den mustiga chilin dagen innan den ska serveras. Servera med riven ost att strö över grytan.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Rebecka

2018-02-21

Jag lägger i köttfärs när baconen är 1/2 färdiga. Tar lite socker också på slutet så såsen blir mer balanserad. Delar en bakpotatis, häller i köttfärsröran, en klick creme freiche + sallad. Supergod.

Henrik

2011-11-17

Nja. Intressant med lite enformig. Det saknas liksom något. Sen tycker jag "finhacka" är lite motsägelsefullt i ett recept med namn som innehåller "Cowboy". Jag tänker mig mera "grovt" och "inte så noga" med den typen av recept.