Cowboy chili
Cowboy chili är en spännande och smakrik gryta med korv, bacon och bönor som du kryddar med bland annat vitlök, spiskummin, chili och kakao. Det ger grytan magnifika smaker och ett härligt djup. Servera gärna med nachochips eller baguette.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011
Ingredienser
4 portioner
ca 400 g kryddiga korvar (t ex chorizo)
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
1 paket bacon (à 140 g)
3 msk tomatpuré
2 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
ca 1 1/2 msk chilipeppar ancho style (efter smak)
1 tsk kakao
1 burk stora vita bönor (à 400 g)
1 burk kidneybönor (à 400 g)
ca 6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
3 msk hackad koriander eller persilja
3 msk olivolja
Till servering
nachochips eller baguette
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gött. Jag tillsatte dock en extra buljongtärning (för 6 port) och lät grytan koka 2 h. Sista 30 minutrarna tillsatte jag 12 potatisar och koka utan lock till lagom konsistens.
Julia
2024-04-11God variant på chili con carne. Populär bland både stora och så familjemedlemmar. Och för det lite mer skeptiska barnet är det kul stt kunna sälja in mat med choklad i!
Therese
2023-11-16Jag lägger i köttfärs när baconen är 1/2 färdiga. Tar lite socker också på slutet så såsen blir mer balanserad. Delar en bakpotatis, häller i köttfärsröran, en klick creme freiche + sallad. Supergod.
Rebecka
2018-02-21