Om du vill baka en liten limpa men saknar jäst så kan du lätt byta ut det mot någonting annat.

Elin Nordström/Elina Kantelinen

Om du inte har jäst så kan du lika gärna använda lite av den där kärleksfullt omhändertagna surdegen du har i kylskåpet. Har du ingen sur liten deg kan du ta torrjäst som har lång hållbarhet och som trivs länge i skafferiet. Det går också att baka bröd med bikarbonat eller bakpulver. Tänk bara på att bröd som bakas utan jäst eller surdeg blir sällan luftigt.

Gottiga bröd utan jäst

  • Filmjölksbröd med bovetemjöl

    Detta filmjölksbröd blir garanterat saftigt varje gång, och extra gott blir det med fikon i degen som tillför ljuvlig sötma och grovhackade hasselnötter ger ett härligt krisp. Servera med keso, avokado och körsbärstomater.

    - Filmjölksbröd med bovetemjöl

    Spara

  • Mjukt tunnbröd

    Känn doften av hemmagjort mjukt tunnbröd sprida sig i köket, vilken lycka. Perfekt till helgfrukosten, wrap, korven eller precis vad man vill. Om det skulle bli något över går brödet bra att frysa in.

    - Mjukt tunnbröd

    Spara

  • Baka bröd med baljväxter

    Kan man baka bröd med baljväxter? JA det kan man verkligen göra och gott blir det också!

    - Baka bröd med baljväxter

    Spara

  • Scones

    Här är brödet som har hängt med sedan stenåldern. Nej kanske inte riktigt så länge. Scones står sig fortfarande stark i konkurrensen om att vara det godaste helgbrödet och vi förstår varför - det är ju tillåtet att plaska på hur mycket sylt man vill!

    - Scones

    Spara

  • Mörkt filmjölksbröd

    Mörkt filmjölksbröd är ett otroligt gott och förvånansvärt lättlagat formbröd. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och härliga aromer av linfrön, solrosfrön, hasselnötter, aprikoser och russin.

    - Mörkt filmjölksbröd

    Spara