Hoppa till sidans innehåll

Om du vill baka en liten limpa men saknar jäst så kan du lätt byta ut det mot någonting annat.

Elin Nordström/Elina Kantelinen

Om du inte har jäst så kan du lika gärna använda lite av den där kärleksfullt omhändertagna surdegen du har i kylskåpet. Har du ingen sur liten deg kan du ta torrjäst som har lång hållbarhet och som trivs länge i skafferiet. Det går också att baka bröd med bikarbonat eller bakpulver. Tänk bara på att bröd som bakas utan jäst eller surdeg blir sällan luftigt.

Gottiga bröd utan jäst

 • Filmjölksbröd med bovetemjöl

  Detta filmjölksbröd blir garanterat saftigt varje gång, och extra gott blir det med fikon i degen som tillför ljuvlig sötma och grovhackade hasselnötter ger ett härligt krisp. Servera med keso, avokado och körsbärstomater.

  - Filmjölksbröd med bovetemjöl

  Spara

 • Mjukt tunnbröd med anis

  Känn doften av hemmagjort mjukt tunnbröd sprida sig i köket, vilken lycka. Mortlad anis ger brödet sin goda smak. Perfekt till helgfrukosten, wrap, korven eller precis vad man vill. Om det skulle bli något över går brödet bra att frysa in.

  - Mjukt tunnbröd med anis

  Spara

 • Baka bröd med baljväxter

  Kan man baka bröd med baljväxter? JA det kan man verkligen göra och gott blir det också!

  - Baka bröd med baljväxter

  Spara

 • Scones

  Här är brödet som har hängt med sedan stenåldern. Nej kanske inte riktigt så länge. Scones står sig fortfarande stark i konkurrensen om att vara det godaste helgbrödet och vi förstår varför - det är ju tillåtet att plaska på hur mycket sylt man vill!

  - Scones

  Spara

 • Mörkt filmjölksbröd

  Mörkt filmjölksbröd är ett otroligt gott och förvånansvärt lättlagat formbröd. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och härliga aromer av linfrön, solrosfrön, hasselnötter, aprikoser och russin.

  - Mörkt filmjölksbröd

  Spara