Baka bröd med baljväxter

182
59
Baka bröd med baljväxter

Baka bröd med baljväxter som linser, kikärter och sojabönor! Ett förstaklassigt brödrecept som tack vare sirap, rapsolja och vetemjöl special ger dig saftiga och härliga småbröd.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005

Baka bröd med baljväxter

Ingredienser

12 småbröd
250 g
kokta, avrunna och sköljda linser (bruna eller röda), kikärter eller sojabönor
ca 4 1/2 dl
vatten
12 g
torrjäst (12 g motsvarar 1 påse)
2 tsk
salt
1/2 dl
rapsolja
1 msk
ljus sirap
5 dl
rågsikt
7 - 7 1/2 dl
vetemjöl special

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Gör så här

Tips

Om du väljer att göra limpor forma degen till 2 limpor (för recept avsett för 12 småbröd). Jäs övertäckta i 30 minuter. Grädda dem i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 25 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

182

Kommentarer

Camilla

2021-04-08

Mina blev inte saftiga dom blev tunga o torra så nåt måste ha gått snett.

Ingrid

2021-01-06

Supersaftigt gott bröd. Lika gott efter frys och dagen efter. Mitt favorit bröd/bullar.

Henrik

2020-12-29

Kan användas som hamburgerbröd, matsäcksbullar,mm. Tillsätt gärna lite fibrer, typ havrekli. 1dl havrekli behöver 1dl extra vatten i degspadet. Njut av livets goda.... Har bakat dem sedan 2005 när repotaget i Buffe` kom ut. Roligt att använda olika bönor för att ändra karaktär på brödet och färg.

Näringsvärde per portion

Energi 1220 KJ / 290 kCal
Fett 5.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept