Baka bröd med baljväxter

Betyg 4.1 av 5.
219 personer har röstat
71
Baka bröd med baljväxter

Baka bröd med baljväxter som linser, kikärter och sojabönor! Ett förstaklassigt brödrecept som tack vare sirap, rapsolja och vetemjöl special ger dig saftiga och härliga småbröd.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005

Baka bröd med baljväxter

Ingredienser

12 småbröd
250 g  kokta, avrunna och sköljda linser (bruna eller röda), kikärter eller sojabönor
ca 4 1/2 dl  vatten
12 g  torrjäst (12 g motsvarar 1 påse)
2 tsk  salt
1/2 dl  rapsolja
1 msk  ljus sirap
5 dl  rågsikt
7 - 7 1/2 dl  vetemjöl special

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Gör så här

Tips

Om du väljer att göra limpor forma degen till 2 limpor (för recept avsett för 12 småbröd). Jäs övertäckta i 30 minuter. Grädda dem i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 25 minuter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
219 personer har röstat

Kommentarer

Favoritbrödet att baka sen receptet först kom ut i Buffé 2005. Bakar gång på gång, ibland som bullar och ibland som limpor. Byter oftast lite av rågsikt/vete special mot grahamsmjöl eller annat lite grövre mjöl, och lägger till lite lin- och chiafrön.

Pernilla

2023-04-10

Riktigt goda! Trots att jag använde egenodlade skärbönor istället, vilket blev för "blött", behövde använda mycket mer mjöl för att få en hanterbar deg. Och hade inte rågsikt hemma utan tog fullkornsmjöl av rågsikt istället.

Eva

2023-01-04

Mycket bra recept - så goda ! (En plåt räcker)

Nina

2022-07-19

Näringsvärde per portion

Energi1220 KJ / 290 kCal
Fett5.5 g

Testa liknande recept

Gjutjärnsbröd med valnötter
Betyg 3.5 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pitabröd
Betyg 2.4 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa frallor med linser
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa rågfrallor
Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gahkku – Samisk glödkaka
Betyg 4.6 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brytbröd med kalamataoliver
Betyg 2.9 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga