Baka bröd med baljväxter

Betyg 4.1 av 5.
228 personer har röstat
75
Baka bröd med baljväxter

Baka bröd med baljväxter som linser, kikärter och sojabönor! Ett förstaklassigt brödrecept som tack vare sirap, rapsolja och vetemjöl special ger dig saftiga och härliga småbröd.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005

Baka bröd med baljväxter

Ingredienser

12 småbröd
250 g  kokta, avrunna och sköljda linser (bruna eller röda), kikärter eller sojabönor
ca 4 1/2 dl  vatten
12 g  torrjäst
2 tsk  salt
1/2 dl  rapsolja
1 msk  ljus sirap
5 dl  rågsikt
7 - 7 1/2 dl  vetemjöl special

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Gör så här

Tips

Om du väljer att göra limpor forma degen till 2 limpor (för recept avsett för 12 småbröd). Jäs övertäckta i 30 minuter. Grädda dem i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 25 minuter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
228 personer har röstat

Kommentarer

Hej. Kan man använda kikärtsspadet som degvätska?

Ingrid

2024-04-18

Hej Ingrid! Vi är tveksamma till det eftersom det är lite stärkelse i spadet. Bäst att använda vatten för säkerhets skull. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-04-18

Jag bakar det här jätteofta och det är både gott och lättbakat. Har dock aldrig kunnat ta så mycket vetemjöl som det står i receptet. Ingrid

Ingrid

2024-02-27

Enl detta recept fr 2005 ska vätskan hålla 42 gr till torrjästen. Gäller det fortfarande?

Charlotte

2024-01-05

Hej Charlotte! Tack för din fråga som nu ledde till en uppdatering av receptet. Förr var det 42 grader som degvätskan skulle värmas till när man använder torrjäst, men nu har vissa leverantörer sänkt till 37 grader även för torrjäst. De kan dock finnas skillnader mellan tillverkarna, så vi har ändrat receptet till att titta på förpackningens anvisningar. Stort tack för hjälpen. Hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-01-05

Näringsvärde per portion

Energi1220 KJ / 290 kCal
Fett5.5 g

Testa liknande recept

Kalljästa frallor med linser
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gjutjärnsbröd med valnötter
Betyg 3.5 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pitabröd
Betyg 2.4 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäcke på röda linser
Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gahkku – Samisk glödkaka
Betyg 4.6 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brytbröd med kalamataoliver
Betyg 2.9 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga