Baka bröd med baljväxter

210
70
Baka bröd med baljväxter

Baka bröd med baljväxter som linser, kikärter och sojabönor! Ett förstaklassigt brödrecept som tack vare sirap, rapsolja och vetemjöl special ger dig saftiga och härliga småbröd.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005

Baka bröd med baljväxter

Ingredienser

12 småbröd
250 g kokta, avrunna och sköljda linser (bruna eller röda), kikärter eller sojabönor
ca 4 1/2 dl vatten
12 g torrjäst (12 g motsvarar 1 påse)
2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
1 msk ljus sirap
5 dl rågsikt
7 - 7 1/2 dl vetemjöl special

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Gör så här

Tips

Om du väljer att göra limpor forma degen till 2 limpor (för recept avsett för 12 småbröd). Jäs övertäckta i 30 minuter. Grädda dem i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 25 minuter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

210

Kommentarer

Eva

2023-01-04

Riktigt goda! Trots att jag använde egenodlade skärbönor istället, vilket blev för "blött", behövde använda mycket mer mjöl för att få en hanterbar deg. Och hade inte rågsikt hemma utan tog fullkornsmjöl av rågsikt istället.

Nina

2022-07-19

Mycket bra recept - så goda ! (En plåt räcker)

Ingrid

2022-06-22

Bakar det ofta och har i uppblötta havregryn vilket gör dem ännu godare.

Näringsvärde per portion

Energi 1220 KJ / 290 kCal
Fett 55 g
Läs mer om näringsvärden