Byta ut

Vad kan man använda istället för jäst?

Om du vill baka en liten limpa men saknar jäst så kan du lätt byta ut det mot någonting annat.

Bröd utan jäst

Om du inte har jäst så kan du lika gärna använda lite av den där kärleksfullt omhändertagna surdegen du har i kylskåpet. Har du ingen sur liten deg kan du ta torrjäst som har lång hållbarhet och som trivs länge i skafferiet. Det går också att baka bröd med bikarbonat eller bakpulver. Tänk bara på att bröd som bakas utan jäst eller surdeg blir sällan luftigt.

Gottiga bröd utan jäst

  1. Filmjölksbröd med bovetemjöl

    1. Filmjölksbröd med bovetemjöl

    Betyg 4.5 av 5.
    89 personer har röstat
    Receptet har 46 kommentarer.

    Detta filmjölksbröd blir garanterat saftigt varje gång, och extra gott blir det med fikon i degen som tillför ljuvlig sötma och grovhackade hasselnötter ger ett härligt krisp. Avnjut med valfritt pålägg!

    Filmjölksbröd med bovetemjöl
  2. Mjukt tunnbröd med anis

    2. Mjukt tunnbröd med anis

    Betyg 3.4 av 5.
    45 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Känn doften av hemmagjort mjukt tunnbröd sprida sig i köket, vilken lycka. Mortlad anis ger brödet sin goda smak. Perfekt till helgfrukosten, wrap, korven eller precis vad man vill. Om det skulle bli något över går brödet bra att frysa in.

    Mjukt tunnbröd med anis
  3. Baka bröd med baljväxter

    3. Baka bröd med baljväxter

    Betyg 4.1 av 5.
    227 personer har röstat
    Receptet har 75 kommentarer.

    Baka bröd med baljväxter som linser, kikärter och sojabönor! Ett förstaklassigt brödrecept som tack vare sirap, rapsolja och vetemjöl special ger dig saftiga och härliga småbröd.

    Baka bröd med baljväxter
  4. Scones

    4. Scones

    Betyg 4.2 av 5.
    4845 personer har röstat
    Receptet har 280 kommentarer.

    På söndagsbrunchen vill man ha något nybakat och delikat och det passar därför utmärkt att baka scones för detta tillfälle. Sconesen är godast om du serverar dem med söt marmelad eller ost.

    Scones
  5. Mörkt filmjölksbröd

    5. Mörkt filmjölksbröd

    Betyg 4.5 av 5.
    321 personer har röstat
    Receptet har 98 kommentarer.

    Mörkt filmjölksbröd är ett otroligt gott och förvånansvärt lättlagat formbröd. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och härliga aromer av linfrön, solrosfrön, hasselnötter, aprikoser och russin.

    Mörkt filmjölksbröd

Artiklar (1544)

Gott & näringsrikt

Baka bönbröd

Med bönor och linser i degen blir brödet du bakar både saftigare och mer näringsrikt!

Sött och salt!

Nyttigt julbak

Här hittar du tips på smarriga julbak som även är hälsosamma och gör gott för din hälsa!

Matskola

Surdegsgrund

Här visar vi, med video och steg för steg, hur du gör egen surdeg på råg från grunden.

Gott och nyttigt!

Baka med frön och kärnor

Fröer och kärnor är fullproppade med nyttigheter, och som om det inte vore nog tillför det extra krisp och är otroligt gott. Här har vi samlat ett gäng tips och härliga recept där du kan baka med dessa små underverk!

Tea time!

Recept till afternoon tea

Fyll upp tekopparna och bjud in till afternoon tea med en meny som utlovar smaksensationer och imponerade fikagäster.

En god favorit

Frukostmackan

Med bröd, matfett och pålägg kan en macka varieras i all oändlighet. Här tipsar vi om våra receptfavoriter på goda frukostmackor.

Så lyckas du

Bröd utan jäst - recept

Det går alldeles utmärkt att baka gott bröd utan jäst och här är recepten som bevisar det!