Hoppa till sidans innehåll

ICAs kundtidning Buffé fyller 20 år! Det firar vi med ett historiskt kalas indelat i fem olika mingelstationer; asiatisk plockmat à la 1990-tal, festlig chili con carne, fräscha drinkar, älskade bufférätter och sist, men inte minst, en riktig höjdartårta. Fram med partytutorna och bli inspirerad att göra din egen fest!

Text: Camillla Thörnqvist, Foto: Peter Knutson

Häng med på en härlig mingelfest med tidningen Buffés bästa recept genom tiderna i modern tappning – med flera nykomlingar. Vi dukar upp fem läckra buffébord som speglar viktiga perioder i 20-åringens liv.

Den första mingelstationen handlar om den glittriga IT-eran då asiatiska rätter kändes nytt och trendigt, den andra är inspirerad av perioden efter millennieskiftet då ekonomin kraschade och stort fokus hamnade på vardagsmat.

Därpå följde en nyttig period med många fräscha juicer och drinkar, innan ekonomin dippade på nytt och vi började gräva djupt bland våra rötter med husmans- och landskapsrätter, men även närodlat och ekologiskt.

Under perioden vi befinner oss i just nu har det varit mycket fokus på bloggar, inte minst fyllda med sötsaker och bakverk. Vi kontrar med en maffig festtårta i flera lager som avslutning på festen.

Men bäst av allt – Buffés festupplägg passar de flesta. Så är det någon som fyller jämnt, tar studenten, ska gifta sig eller om du bara vill fixa ett ovanligt roligt kalas – låt dig inspireras!

Vill du hellre bläddra i senaste numret? Här hittar du Buffé nr 4 2015, i pdf-format.