Billig mat för veckan | ICA Buffé

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Ekar det tomt i plånboken? Här är fem smakrika och välbalanserade middagar för under 500 kronor. Vilken meny blir din favorit?

Text Camilla Thörnqvist Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
TIPS: Vill du få en smart menylösning färdigpackad och uttänkt? Kolla in ICAs olika matkassar, Familjekassen är enklast och snabbast, du hittar även en vegetarisk matkasse (lakto-ovo), Vego!

Billiga veckan-meny 1

  • Måndag: Färsburgare

    Fetaosten får en härlig smak av att få marinera i olivolja, hackad persilja, pressad vitlök och finrivet citronskal. Förenkla om du vill med färdigmarinerad tärnad feta- eller salladsost. Bjud burgarna i bröd med sallad, tomat, rödlök och en krämig dressing med chilisås.

    Färsburgare med marinerad fetaost

  • Tisdag: Ugnsomelett

    Att tjoffa ihop en omelettsmet och grädda klart i ugnen är otroligt smidig vardagsmat. Här får omeletten god smak från bacon, rödlök, ost och persilja.

    Ugnsomelett med rostad lök och bacon

  • Onsdag: Färs- och böngryta

    Köttfärsen som du blandar med bönor, tomater och avokado blir saftig och tacokryddan hettar till grytan som serveras med ostgratinerade tortillachips. Är tiden knapp så strö osten direkt över grytan och servera chipsen till.

    Färs- och böngryta med texmex-smak

  • Torsdag: Tomatsoppa

    En lika mättande som värmande soppa med tomat, paprika och potatis. Att sedan låta bitar av mozzarella smälta ner i tomatsoppan… Det blir bara så läckert och gott! Finrivet citronskal och färsk eller fryst basilika fulländar denna färgglada måltid.

    Tomat- och paprikasoppa med mozzarella

  • Fredag: Krämig kycklingpasta

    En snabblagad pastarätt med sockerärtor och purjolök tillsammans med stekt kyckling. Sätt smak på kycklingen med lite grillkrydda, vitlök och rosmarin innan du vänder ner bitarna i pastan och toppar med parmesan – eller någon annan riven, lagrad ost.

    Krämig pasta med kyckling och grönt

Billiga veckan-meny 2

  • Måndag: Lins- och potatissoppa

    Måndag: Lins- och potatissoppa

    Linser är en utmärkt billig och näringsrik basprodukt. Inte minst i denna soppa med potatis, morot och tomat. Mustigt värre – och fräscht att toppa med en salsa av persilja och vitlök. Bjud ett gott bröd till och du är hemma!

    Lins- och potatissoppa med persiljesalsa

  • Tisdag: Kycklingbullar

    Tisdag: Kycklingbullar

    Tabbouleh är en höjdare från Mellanöstern. Du blandar bara couscous med massa persilja, lök och tomater. Satsa på att köpa färsk persilja i knippe i stället för kruka, det brukar vara betydligt billigare. Kycklingbullar och en sås på citron och honung passar utmärkt till!

    Kycklingbullar med tabbouleh

  • Onsdag: Falukorvslåda

    Onsdag: Falukorvslåda

    Både barn och vuxna blir oftast glada av falukorv, men kanske har du stekt en och annan skiva för mycket i dina dagar? Prova då att göra en falukorvslåda med pasta, grönsaker och dijonsenap i en krämig äggstanning. Passa på att rensa ut i grönsakslådan!

    Falukorvslåda med dijonsenap

  • Torsdag: Fisktagine

    Torsdag: Fisktagine

    En saftigt söt fiskrätt som med sina frukter och kryddor gör både fiskfiléer och bulgur till en vardagsfestlig måltid. Smaksätt fiskgrytan med saffran i stället för curry och paprika för en smålyxig festrätt – om plånboken tillåter vill säga!

    Fisktagine med curry och paprika

  • Fredag: Fläskwok

    Fredag: Fläskwok

    Med denna fläskwok på svamp och grönt känner man verkligen dofter av Asien. Använd gärna fryst, halvtinat kött till woken så går det lätt att skära riktigt tunna skivor, som skav ungefär. Toppa hela kalaset med en blandning av sweet chilisås och soja. Mums!

    Fläskwok med svamp och grönt