Bild laddas
Vardagsmat

Fläskkarré på tre sätt

Laga en stor eller två små fläskkarréer i ugn dag ett och ät med färdig svampsås. Resten räcker till för att omvandla till ytterligare två middagar. Vardagssmart!
Tips: Sugen på ännu mer inspiration för vad du kan laga? Här samlas alla recept med fläskkarré!

 • Ingefärsbakad fläskkarré

  22
  1

  Gör ett ”storkok” helbakad fläskkarré med vitlök och citrongräs! Sedan har du mat för flera dagar. Söndag kanske är en bra dag för storkoket?

  Ingefärsbakad fläskkarré
 • Dag 1 - Klassisk karré med svampsås

  5
  3

  En lyxig vardagsrätt eller hjärtlig söndagsmiddag, förenklad med hjälp av färdig svampsås. De ugnsrostade rotfrukterna blir härligt söta och mjuka i ugnen och passar fint med den vitlöks- och citrusdoftande karrén.

  Ingefärsbakad fläskkarré med svampsås och rostade rotfrukter
 • Dag 2 - Asiatisk nudelsallad

  8
  1

  Denna snabba och matiga nudelsallad med fläskkarré får crunch av jordnötter, romansallad och gröna sojabönor. Färsk koriander och en dressing på japansk soja och risvinäger förstärker den asiatiska kryddningen. Servera på stort fat - mumsigt värre!

  Nudelsallad med ingefärsbakad fläskkarré
 • Dag 3 - Vietnamesisk lyxmacka

  4
  1

  Bahn Mi är en trendiga vietnamesisk macka som serveras i baguette med massa godsaker. Kombinationen karré, leverpastej och picklad gurka är en smakrik hit som får extra krydda av srirachamajonnäs och koriander. En rolig rätt med smaker som gifter sig på ett utomordentligt sätt!

  Banh Mi - vietnamesisk macka
5 tips för enklare vardag!

Vardagslivet är minst sagt utmanande och inte minst maten (som ska vara både god, snabb och näringsrik!) är en stressfaktor.
Här är fem tjänster som ICA tagit fram för att underlätta!

 1. Receptsamling med enkla vardagsrecept. Med hjälp av vänsternavigeringen kan du filtrera fram exakt det du är ute efter, antingen genom att välja ingredienser, typ av måltid eller något särskild rätt (t ex pasta, svaret är ALLTID pasta). Enkla vardagsrecept
 2. Din egen veckoplan. Ligg steget före! Hitta recept du vill laga, lägg dem i en veckoplan och skicka över till en smidig inköpslista för att storhandla. Bra för dig som har hundra (mer eller mindre) olika preferenser/allergier i hemmet och behöver kunna välja recept själv för att passa alla. Veckoplan
 3. ICAs matkassar. Hallelujamoment för den som inte orkar tänka själv och gillar goda överraskningar! Välj kasse efter matintresse, svårighetsnivå, allergier eller vegetarisk vs kött. Beställ vilka veckor du vill ha kasse och hämta kassarna färdigpackade en gång i veckan eller välj hemleverans - du slipper: planera, handla, oroa dig för eventuell näringsbrist - näringsbalansen ser våra kockar och dietister till. ICAs matkassar
 4. Handla hemifrån. Spara tid genom att göra inköpen direkt från din dator, mobil eller iPad. Första gången kan det ta lite tid, men redan andra gången finns dina uppgifter sparade och du får hjälp med att hitta tillbaka till dina vanligaste varor. Hämta kassen färdigpackad eller välj hemleverans! ICAs webbutiker - hitta butik nära dig!
 5. ICA Handla-appen. Spara dina favoritrecept, se alla dina erbjudanden på varor, skapa inköpslistor, dela inköpslistor med dina närmaste och om du får hjärnsläpp - använd funktionen att skaka mobilen och få ett slumpat vardagsrecept! ICA Handla för iPhone & Android

Grilla hel karré

Vi visar hur du med marinad, stekpåse och termometer förbereder en hel karré för grillen.
Bild laddas
Plånboksvänligt

Billig mat för veckan

Tomt i plånboken? Här får du tips på billiga, smakrika och enkla veckomenyer.
Bild laddas
Matskola

Bjuda på grillat

Här får du tips på hur du kan förbereda mycket fläsk och kyckling för en lyckad fest med grillat.
Bild laddas
Matskola

Hemgjord schnitzel

Här visar vi steg för steg hur du får till en frasig schnitzel på skinkinnanlår.
Bild laddas
Poké poké

Vad är en poké bowl - vi har svaret!

Godaste bowlen kommer från Hawaii. Matig sallad med smak av sushi. Det här är poké bowl!
Bild laddas
Smart mat

Recept på billiga vardagsrätter

Här är 10 snabblagade och billiga recept som underlättar i vardagen. Bra att ha på lager!
Bild laddas
Nya klassiker

Vegetarisk husmanskost

Klart att det går att laga husmanskost utan kött!
Bild laddas
Kylskåpsrensning

Vad har du i ditt kylskåp?

Fynda i kyl och frys och inspireras till kvällens vardagsmiddag.
Bild laddas
Vardag

Nudelbonanza

Inspireras av våra smakrika och åh-så-goda recept med nudlar! Enklare vardag, varsågod.
Bild laddas