Spaghetti och köttfärssås med rotfrukter

99
4
Spaghetti och köttfärssås med rotfrukter

Nyttig och klimatsmart köttfärssås! En vardagsrätt med skön skjuts av mustiga rotfrukter som morot, palsternacka och selleri. Grönsakerna mixas till grovt hack och får sedan sällskap av en mindre mängd köttfärs i stekpannan. Serveras givetvis med fullkornspasta.

Spaghetti och köttfärssås med rotfrukter

Ingredienser

6 portioner
1 morot
1 palsternacka
1/4 rotselleri
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
100 g champinjoner
2 msk olivolja
300 g nötfärs
ca 500 g krossade tomater
3 dl köttbuljong (tärning/fond + vatten)
1 tsk timjan
salt och svartpeppar
6 port spaghetti (gärna fullkorn)

Sallad

1 rödlök
1/2 tsk rödvinsvinäger
65 g rucola

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

99

Kommentarer

Sara

2022-05-17

Lät koka 1-1.5 h. Dagen efter ännu bättre smak.

Therese

2020-04-07

Jättegott! Använde färsk pasta istället för fullkorn...

Monica

2015-09-10

Detta är mycket likt mitt recept på Spagetti Bolognese som jag lagat i minst 35 år med viss variation – italienarna visste redan då hur man lagar nyttig mat, så tag efter dem!

Näringsvärde per portion

Energi 1906 KJ / 456 kCal
Fett 12 g
Salt 0.35 g
Kolhydrater 63 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden