Spaghetti och köttfärssås med rotfrukter
Nyttig och klimatsmart köttfärssås! En vardagsrätt med skön skjuts av mustiga rotfrukter som morot, palsternacka och selleri. Grönsakerna mixas till grovt hack och får sedan sällskap av en mindre mängd köttfärs i stekpannan. Serveras givetvis med fullkornspasta.
Ingredienser
6 portioner
1 morot
1 palsternacka
1/4 rotselleri
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
100 g champinjoner
2 msk olivolja
300 g nötfärs
ca 500 g krossade tomater
3 dl köttbuljong (tärning/fond + vatten)
1 tsk timjan
salt
svartpeppar
6 port spaghetti (gärna fullkorn)
Sallad
1 rödlök
1/2 tsk rödvinsvinäger
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1906 KJ / 456 kCal
Fett12 g
Salt0.35 g
Kolhydrater63 g
Protein21 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lät koka 1-1.5 h. Dagen efter ännu bättre smak.
Sara
2022-05-17Jättegott! Använde färsk pasta istället för fullkorn...
Therese
2020-04-07Detta är mycket likt mitt recept på Spagetti Bolognese som jag lagat i minst 35 år med viss variation – italienarna visste redan då hur man lagar nyttig mat, så tag efter dem!
Monica
2015-09-10