Stekt sej med citronsås och broccoli
Att smaksätta sin fisk med citron är ett genidrag, och vi tar till med det även ikväll! Crème fraichen blandas med saft från citronen, och den bryter av fint mot den smörstekta fisken och de kokta potatisarna. Ihop med broccoli blir den här middagen en vardagshjälte!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2025
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
250 g broccoli
1 citron
2 dl crème fraiche
salt
peppar
ca 600 g sejfilé
1 msk smör eller olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2213 KJ / 529 kCal
Fett21 g
Salt1 g
Kolhydrater43 g
Protein37 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Då man får påsen med potatis som ska ingå är jag tacksam om den inte innehåller 5 stora som bakpotatis det är inget annat val än att pressa dem till receptet
Carina
2024-08-24Gjorde fisken i ugn. Blandade creme fraiche, citron, fiskkrydda och lite grädde. Hällde över fisken och in i ugnen. Potatis och broccoli blev till mos.
Håkan
2024-08-21Bra recept och att få ett extra tip att vända fisken i mjölet.
Mariana
2024-08-21