UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Stekt sej med citronsås och broccoli

Att smaksätta sin fisk med citron är ett genidrag, och vi tar till med det även ikväll! Crème fraichen blandas med saft från citronen, och den bryter av fint mot den smörstekta fisken och de kokta potatisarna. Ihop med broccoli blir den här middagen en vardagshjälte!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken (om fryst används).
  2. Skala och koka potatisen i en stor kastrull med mycket vatten som även rymmer broccolin. 
  3. Ansa och skär broccolin i bitar. Koka broccolin tillsammans med potatisen ca 4 minuter.
  4. Skär citronen i klyftor. Pressa lite citronsaft i crème fraichen och smaka av med salt och peppar.
  5. Stek fisken i smöret och krydda med salt och peppar.
  6. Servera fisken med potatis, broccoli, citronsås och citronklyftor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 1 citron
  • 2 dl crème fraiche
  • ca 600 g sejfilé
Att ha hemma
  • salt
  • peppar
  • 1 msk smör

Näringsvärde
Per portion

Energi 2087 kJ / 498 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept