Stekt sej med citronsås och broccoli

20
4 Klimatsmart
Stekt sej med citronsås och broccoli

Att smaksätta sin fisk med citron är ett genidrag, och vi tar till med det även ikväll! Crème fraichen blandas med saft från citronen, och den bryter av fint mot den smörstekta fisken och de kokta potatisarna. Ihop med broccoli blir den här middagen en vardagshjälte!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2022

Stekt sej med citronsås och broccoli

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
250 g broccoli
1 citron
2 dl crème fraiche
salt
peppar
ca 600 g sejfilé
1 msk smör eller olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Mona

2022-04-01

För det första. Broccolin på bilden är inte kokt i fyra minuter. Jag skulle aldrig komma på tanken att koka broccoli i fyra minuter. Stackars broccoli. Jag la i min i slutminuten. Fortfarande crunchy. Valde hemfiskad abborre ur frysen istället för köpesej. 7nger större smakskillnad, tänker jag. Och värmde upp såsen i kastrull. Vi gillar varm sås till varm mat. Och strödde ner lite frysta ärtor. Välsmakande och lättlagat. Och billigt. Gör antagligen om. Efter mina justeringar. 😘

Sofia

2022-03-17

Jättegott! Stekte i rikligt med smör. Hade hollandaisesås till då barnen gillar det bättre. Och istället för att koka broccolin så stekte jag den i olja och saltade med flingsalt. Mums!

Ludwig

2022-03-15

Får näst intill alltid Icas frysta och upptinade Sej i matkassen som luktar hemskt och oftast är gul och klibbig. Har försökt att äta den men det går inte, den är gammal, även om bästföredatumet ej gått ut.. Skicka gärna med eran frysta så man slipper slänga maten. För övrigt är rätten god med lax istället för Sej. Mvh,

Näringsvärde per portion

Energi 2213 KJ / 529 kCal
Fett 21 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 43 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden