Indisk linsgryta med naanbröd

10
5 Klimatsmart
Indisk linsgryta med naanbröd

Nästan som en indisk daal, blir kvällens middag! Den färdiga kryddblandningen sätter smakerna. Serveras med färsk koriander och nystekt naanbröd.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2022

Indisk linsgryta med naanbröd

Ingredienser

4 portioner

Gryta

1 gul lök
3 morötter
2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
1 förp daal kryddmix (à 33 g)
2 1/2 dl torra röda linser
400 ml kokosmjölk
400 g krossade tomater
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 förp salladslök (à 125 g)
200 g färsk spenat
salt
peppar
400 g naanbrödsdeg
1/2 kruka färsk koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och buljongtärningen.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri bröddeg.Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri bröddeg.

Gör så här

Tips

Det går bra att ersätta daal kryddmixen med: 1 tsk mald ingefära, 1 tsk mald koriander, 1/2 tsk spiskummin, 1 krm kanel, salt och peppar (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Alexandra

2022-04-24

Hur ska man vet vad daal kryddmix är för något?

Elisabeth

2022-04-19

Suuupergott! Lite limejuice förhöjde smaken ytterligare. Med hemmagjorda naanbröd ännu godare ;)

Malin

2022-04-19

Så god! Det blev mycket mat så att det räckte till matlåda.

Näringsvärde per portion

Energi 3216 KJ / 768 kCal
Fett 31 g
Salt 6 g
Kolhydrater 91 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden