Indisk linsgryta med naanbröd
Kvällens populära middag blir nästan som en indisk daal! Den färdiga kryddblandningen är perfekt när det gäller att snabbt sätta smakerna på linsgrytan. Servera med färsk koriander och naanbröd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2024
Ingredienser
4 portioner
Gryta
1 förp salladslök (à 125 g)
3 morötter
2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
1 förp daal kryddmix (à 33 g)
2 1/2 dl torra röda linser
400 ml kokosmjölk
1 förp krossade tomater (à 390 g)
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
200 g färsk spenat
salt
peppar
2 förp naanbröd (à 260 g)
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3141 KJ / 747 kCal
Fett37 g
Salt5.3 g
Kolhydrater81 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott!Mer sånt här i vegetariska matkassen,indisk vego är ju det godaste. Plocka gärna bort några ofantligt enformiga pastarätter och in med mer av detta.
Alexandra
2024-10-11Väldigt god gryta!
Sofia
2024-10-01Mums
Helene
2023-08-25