Indisk linsgryta med naanbröd

Betyg 4.4 av 5.
55 personer har röstat
16
Indisk linsgryta med naanbröd

Kvällens populära middag blir nästan som en indisk daal! Den färdiga kryddblandningen är perfekt när det gäller att snabbt sätta smakerna på linsgrytan. Servera med färsk koriander och naanbröd.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2024

Indisk linsgryta med naanbröd

Ingredienser

4 portioner

Gryta

1   förp salladslök (à 125 g)
3   morötter
2 msk  rapsolja
2   vitlöksklyftor
1   förp daal kryddmix (à 33 g)
2 1/2 dl  torra röda linser
400 ml  kokosmjölk
1 förp  krossade tomater (à 390 g)
3 dl  vatten
1   grönsaksbuljongtärning
200 g  färsk spenat
salt
peppar
2   förp naanbröd (à 260 g)
1 kruka  koriander

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
55 personer har röstat

Kommentarer

Supergott!Mer sånt här i vegetariska matkassen,indisk vego är ju det godaste. Plocka gärna bort några ofantligt enformiga pastarätter och in med mer av detta.

Alexandra

2024-10-11

Väldigt god gryta!

Sofia

2024-10-01

Mums

Helene

2023-08-25

Näringsvärde per portion

Energi3141 KJ / 747 kCal
Fett37 g
Salt5.3 g
Kolhydrater81 g
Protein18 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kyckling- och linsgryta med ingefära och kardemumma
Betyg 4.2 av 5.
119 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Indisk röd linsdal – masoor daal
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thailändsk grönsaksgryta med havreris
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linsgryta med kokosmjölk
Betyg 4.6 av 5.
1297 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tikka masala gryta med röda linser
Betyg 3.9 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig daal
Betyg 4.1 av 5.
75 personer har röstat
Under 30 min att tillaga