Hoppa till sidans innehåll

Genom att addera bönor och linser i degen blir brödet både saftigare och mer näringsrikt. Lina Wallentinson, författaren till kokboken Baka med bönor, delar med sig av sina favoritrecept.

Recept Lina Wallentinson Styling Elisabeth Johansson Foto Roland Persson
Tips: Här hittar du alla våra recept på bröd!

Bönor, ärtor och linser innehåller proteiner, fibrer, vitaminer och mineraler. Genom att addera dessa när du bakar blir brödet extra näringsrikt. 


 • Flätat bröd med kikärtor och pesto

  Ett otroligt gott bröd där kikärtor och pesto får sätta smak. Receptet ger vackra flätade baguetter som passar perfekt som bröd till buffén, picknicken, eftermiddagsfikat eller kvällsmackan.

  - Flätat bröd med kikärtor och pesto

  Spara

 • Kalljästa frallor med linser

  Smarriga frallor med röda linser, gjorda på en deg som kalljäst över natten. Att kalljäsa över natten är världens bästa sätt att få nybakta frukostfrallor. Lägg linserna i blöt samtidigt som du blandar degen på kvällen.

  - Kalljästa frallor med linser

  Spara

 • Tekakor med bönor

  Klassiska tekakor är en gammal favorit! Baka egna tekakor, här med vita bönor i degen så att bröden blir otroligt saftiga, goda och lite extra näringsrika.

  - Tekakor med bönor

  Spara

 • Mörkt bönbröd med frukt och nötter

  Baka eget bröd med bönor! Här ett recept på glutenfritt bönbröd med svarta bönor, nötter och torkad aprikos i smeten. Saftigt, smakrikt, fullproppat med protein och fibrer och hur gott som helst.

  - Mörkt bönbröd med frukt och nötter

  Spara

 • Flatbread på gröna ärtor

  Ett recept på flatbread utan mjöl som går hem hos de flesta. Bakat på bland annat gröna ärtor, cottage cheese och solroskärnor blir brödet saftigt, glutenfritt, fiberrikt och försvinnande gott.

  - Flatbread på gröna ärtor

  Spara