Mörkt bönbröd med frukt och nötter

61
13
Mörkt bönbröd med frukt och nötter

Baka eget bröd med bönor! Här ett recept på glutenfritt bönbröd med svarta bönor, nötter och torkad aprikos i smeten. Saftigt, smakrikt, fullproppat med protein och fibrer och hur gott som helst.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Mörkt bönbröd med frukt och nötter

Ingredienser

1 bröd
1
förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 dl
linfrön
1 dl
sesamfrön
1 msk
fiberhusk
2 dl
kokande vatten
1/2 dl
flytande honung
3 dl
havremjöl (på ren havre för glutenfritt) + extra att strö över brödet
2 tsk
bikarbonat
1 1/2 tsk
salt
1 1/2 dl
yoghurt (3%)
2 dl
nötter t ex hassel- och valnötter
1 dl
strimlade torkade aprikoser

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj havremjöl gjort på ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten per limpa.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

61

Kommentarer

Angelica

2021-04-16

Fantastiskt gott!

Emma

2021-03-27

Följde recept till pricka men bytte ut aprikoser mot tranbär och använde valnötter och solrosfrön. Lite degig i mitten men kanske blir bättre om brödet får stå ett par timmar. Men otroligt gott och mättande. Bra glutenfritt alternativ utan att det smular eller blir torrt och kompakt. Hade smör och ost på, men provade med Philadelphia ost också 😋

Ingegerd

2021-02-28

Söker grovt bröd aprikoser och valnöter

Näringsvärde per portion

Energi 12323 KJ / 2946 kCal
Fett 139 g
Salt 15 g
Kolhydrater 280 g
Protein 101 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept