Mörkt bönbröd med frukt och nötter

69
16
Mörkt bönbröd med frukt och nötter

Baka eget bröd med bönor! Här ett recept på glutenfritt bönbröd med svarta bönor, nötter och torkad aprikos i smeten. Saftigt, smakrikt, fullproppat med protein och fibrer och hur gott som helst.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Mörkt bönbröd med frukt och nötter

Ingredienser

1 bröd
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
2 dl kokande vatten
1/2 dl flytande honung
3 dl havremjöl (på ren havre för glutenfritt) + extra att strö över brödet
2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk salt
1 1/2 dl yoghurt (3%)
2 dl nötter t ex hassel- och valnötter
1 dl strimlade torkade aprikoser

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj havremjöl gjort på ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten per limpa.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

69

Kommentarer

Jannica

2022-04-13

Fantastiskt gott glutenfritt bröd.👌

Niclas

2021-12-05

Har ni brödformar

Redaktionen ICAse

2021-12-05

Hej Niclas! Ja, det finns i de flesta av våra butiker. Hoppas du hittar en och kan göra receptet. Hälsningar Michelle

Cathrine

2021-08-11

Jag bakade detta bröd idag men valde att använde skrädmjöl isf havremjöl också hade jag cashewnötter isf hasselnötter. Mumsigt blev det.

Näringsvärde per portion

Energi 12323 KJ / 2946 kCal
Fett 139 g
Salt 15 g
Kolhydrater 280 g
Protein 101 g
Läs mer om näringsvärden