Mörkt bönbröd med frukt och nötter
Baka eget bröd med bönor! Här ett recept på glutenfritt bönbröd med svarta bönor, nötter och torkad aprikos i smeten. Saftigt, smakrikt, fullproppat med protein och fibrer och hur gott som helst.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019
Ingredienser
1 bröd
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
2 dl kokande vatten
1/2 dl flytande honung
3 dl havremjöl (på ren havre för glutenfritt) + extra att strö över brödet
2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk salt
1 1/2 dl yoghurt (3%)
2 dl nötter t ex hassel- och valnötter
1 dl strimlade torkade aprikoser
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten per limpa.
Energi12323 KJ / 2946 kCal
Fett139 g
Salt15 g
Kolhydrater280 g
Protein101 g
Kommentarer
Kan ni snälla ändra näringsvärdet till per 100g?
Anna
2024-12-08Går det bra att använda andra bönor än svarta?
Åsa
2024-08-29Hej Åsa! Ja det går bra med vita eller kidneybönor också. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-29Hur var det nu, hade ni möjligtvis möjlighet att visa näringsvärde per 100 g? Föregående frågeställare skrev och undrade den 7 april i år! När man ser att ni skriver ”2946 kcal” per portion blir ju huvudet fullt av frågor: Vad är en portion? Är det hela limpan? Är det en skiva, eller två, eller tre? Tänker ni att normalt ätande människor ska bli sugna på att tillaga något som ger nästan 3 000 kcal/portion?
Charlotta
2024-07-13