Mörkt bönbröd med frukt och nötter

46
8
Mörkt bönbröd med frukt och nötter

Baka eget bröd med bönor! Här ett recept på glutenfritt bönbröd med svarta bönor, nötter och torkad aprikos i smeten. Saftigt, smakrikt, fullproppat med protein och fibrer och hur gott som helst.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Mörkt bönbröd med frukt och nötter

Ingredienser

1 bröd
1
förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 dl
linfrön
1 dl
sesamfrön
1 msk
fiberhusk
2 dl
kokande vatten
0.5 dl
flytande honung
3 dl
havremjöl (på ren havre för glutenfritt) + extra att strö över brödet
2 tsk
bikarbonat
1.5 tsk
salt
1.5 dl
yoghurt (3%)
2 dl
nötter t ex hassel- och valnötter
1 dl
strimlade torkade aprikoser

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj havremjöl gjort på ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten per limpa.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Stina

8/16/2020

Bästa brödet! Byter ut hasselnötter och aprikos mot mandel och tranbär, plus använder havreyoghurt. Så gott!

Redaktionen ICAse

8/17/2020

Hej Stina! Så kul att höra att du gillar receptet! Och tack för att du delar med dig av dina tips! ❤ Hälsningar Elina

Niclas

8/5/2020

Bästa brödet ever! Gott OCH nyttigt.

Sofie

4/19/2020

Riktigt gott och saftigt! Hade mindre formar så jag delade i två och drog ner tiden till 40-45 minuter. Hade även 10 % yogurth då jag ändå hade det hemma. Mortlade valnötter.

Näringsvärde per portion

Energi 12323 KJ / 2946 kCal
Fett 139 g
Salt 15 g
Kolhydrater 280 g
Protein 101 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept