Kalljästa frallor med linser
Smarriga frallor med röda linser, gjorda på en deg som kalljäst över natten. Att kalljäsa över natten är världens bästa sätt att få nybakta frukostfrallor. Lägg linserna i blöt samtidigt som du blandar degen på kvällen.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019
Ingredienser
ca 25 st
1 dl torkade röda eller gröna linser
12 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
2 dl havregryn
6 dl vetemjöl special (6 dl motsvarar 360 g)
1 1/2 tsk salt
1 msk olivolja
mjöl (till utbakning)
1 msk vallmofrön
Gör så här
10:00:00
10:00:00
01:00:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten och per fralla.
Energi318 KJ / 76 kCal
Fett1 g
Salt0.42 g
Kolhydrater14 g
Protein2 g
Kommentarer
Lite knepigt att få till fina bröd med så lös och klibbig deg, men väl värt besväret. En härligt seg och krispig yta och oväntat smakrikt för att vara ett ljust bröd.
Maria
2025-01-19Funkade inte för mig. Lös deg. Svår att vika o skära. Ingen höjd på bröden.
Rita
2024-11-10Gjort dessa frallor så många gånger nu och blir lika goda varje gång! Mumsi mums
Jessica
2022-08-23