Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Kalljästa frallor med linser

Smarriga frallor med röda linser, gjorda på en deg som kalljäst över natten. Att kalljäsa över natten är världens bästa sätt att få nybakta frukostfrallor. Lägg linserna i blöt samtidigt som du blandar degen på kvällen.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och lägg linserna i blöt i kallt vatten i en skål. Låt stå över natten eller ca 10 timmar.
  2. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt havregryn, mjöl, salt och olja, rör ihop till en lös deg. Låt jäsa övertäckt i kylen över natten, ca 10 timmar
  3. Häll av linserna, skölj och låt dem rinna av väl.
  4. Stjälp upp degen på väl mjölad bänk. Dra ut degen till en platta ca 40x30 cm. Strö hälften av linserna över degen. Vik ihop plattan på mitten. Strö resten av linserna över plattan. Strö över vallmofrön
  5. Skär degen i ca 25 bitar (för 25 st), lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ca 1 timme.
  6. Sätt ugnen på 250°C.
  7. Grädda i mitten av ugnen 10–12 minuter eller tills frallorna fått fin färg. Låt svalna på galler.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten och per fralla.

Ingredienser

Portioner: ca 25 st
  • 1 dl torkade röda eller gröna linser
  • 12 g färsk jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 2 dl havregryn
  • 6 dl vetemjöl special (6 dl motsvarar 360 g)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • mjöl (till utbakning)
  • 1 msk vallmofrön
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 318 kJ / 76 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer