Kalljästa frallor med linser

12
14
Kalljästa frallor med linser

Smarriga frallor med röda linser, gjorda på en deg som kalljäst över natten. Att kalljäsa över natten är världens bästa sätt att få nybakta frukostfrallor. Lägg linserna i blöt samtidigt som du blandar degen på kvällen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Kalljästa frallor med linser

Ingredienser

ca 25 st
1 dl
torkade röda eller gröna linser
12 g
färsk jäst
5 dl
kallt vatten
2 dl
havregryn
6 dl
vetemjöl special (6 dl motsvarar 360 g)
1 1/2 tsk
salt
1 msk
olivolja
-
mjöl (till utbakning)
1 msk
vallmofrön

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten och per fralla.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Ann-marie

2/27/2021

Själp upp degen?! Man fick ju hälla ut den! 😆 Och jag behövde inte dra ut den. Den rann ut så fint så. Svårt att vika den dubbel dock. Ska bli spännande att se resultatet... Gjorde bara 24 st. Det där med att dela degar i udda antal bitar.... 😉

Kajsa

2/17/2021

Har bakat de här många gånger, älskar!

Mari

2/2/2021

Funderar på att testa dessa frallor. Har aldrig testat linser tidigare i matbröd. Är det bäst att frysa dem färdigjästa eller gräddade?

Näringsvärde per portion

Energi 318 KJ / 76 kCal
Fett 1 g
Salt 0.42 g
Kolhydrater 14 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept