Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Avancerad

Flätat bröd med kikärtor och pesto

Ett otroligt gott bröd där kikärtor och pesto får sätta smak. Receptet ger vackra flätade baguetter som passar perfekt som bröd till buffén, picknicken, eftermiddagsfikat eller kvällsmackan.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av, skölj och låt kikärtorna rinna av. Mixa ärtor och vatten slätt med en stavmixer. Tillsätt jästen och mixa snabbt ihop så den löses upp.
  2. Häll ärtsmeten i en bunke och blanda med resten av ingredienserna utom peston. Rör ihop till en lös deg. Låt jäsa övertäckt ca 4 timmar i rumstemperatur, eller till ungefär dubbel storlek.
  3. Stjälp upp degen på mjölad bänk. Dela degen i två delar (för 2 bröd). Kavla ut varje del till en platta, ca 20 x 25 cm.
  4. Fördela peston över plattorna, rulla ihop från kortsidan till två rullar. Skär varje rulle längs med i två delar. Lägg de skurna delarna med snittytan uppåt och fläta till två bröd.
  5. Lägg flätorna på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa utan att täcka över ca 1 timme.
  6. Sätt ugnen på 200°C.
  7. Pensla baguetterna försiktigt med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt svalna på galler.

För alla

Fri från laktos. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med vatten eller mjölk. Känsliga äggallergiker bör unvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet. Näringsvärdet är per bröd.

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 2 dl kallt vatten
  • 12 g färsk jäst
  • 5 dl siktat dinkelmjöl (5 dl motsvarar 300 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 2 dl pesto
  • uppvispat ägg (att pensla med)
  • mjöl (till utbakning)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 6031 kJ / 1440 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer