Ett otroligt gott bröd där kikärtor och pesto får sätta smak. Receptet ger vackra flätade baguetter som passar perfekt som bröd till buffén, picknicken, eftermiddagsfikat eller kvällsmackan.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2019
Fri från laktos. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med vatten eller mjölk. Känsliga äggallergiker bör unvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet. Näringsvärdet är per bröd.
Kommentarer
Marianne
2021-01-21av ingredienslistan framgår det inte att det ska vara mjölk i degen. Var kommer då mjölkproteinet ifrån?
Marcus
2020-11-14Väldigt gott bröd! Tyvärr jäste degen inte riktigt, förmodligen var det för kallt i rummet. Gick dock ändå att äta utan problem. Kul också att prova lite nytt med kikärtor!
Annelie
2020-08-10Ska det verkligen bara vara 5 dl mjöl till 2 dl vatten? Min deg blev väldigt lös även efter jäsning så fick ta flera dl vetemjöl för att ens kunna forma en boll än mindre kavla en kvadrat.
Redaktionen ICAse
2020-08-11Hej Annelie! Mängden mjöl stämmer. Lät du kikärterna rinna av innan du mixade dom med vatten? Degen blir rätt kladdig men ändå formbar. För att säkerställa mjölmängden så rekommenderar vi att väga mjölet. Hoppas att du vill testa receptet en gång till! Hälsningar Elina