Flätat bröd med kikärtor och pesto

8
5
Flätat bröd med kikärtor och pesto

Ett otroligt gott bröd där kikärtor och pesto får sätta smak. Receptet ger vackra flätade baguetter som passar perfekt som bröd till buffén, picknicken, eftermiddagsfikat eller kvällsmackan.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Flätat bröd med kikärtor och pesto

Ingredienser

2 bröd
1
förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 dl
kallt vatten
12 g
färsk jäst
5 dl
siktat dinkelmjöl (5 dl motsvarar 300 g)
1 msk
olivolja
1/2 msk
honung
1 tsk
salt
2 dl
pesto
-
uppvispat ägg (att pensla med)
-
mjöl (till utbakning)

För alla

Fri från laktos. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med vatten eller mjölk. Känsliga äggallergiker bör unvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet. Näringsvärdet är per bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Marianne

2021-01-21

av ingredienslistan framgår det inte att det ska vara mjölk i degen. Var kommer då mjölkproteinet ifrån?

Marcus

2020-11-14

Väldigt gott bröd! Tyvärr jäste degen inte riktigt, förmodligen var det för kallt i rummet. Gick dock ändå att äta utan problem. Kul också att prova lite nytt med kikärtor!

Annelie

2020-08-10

Ska det verkligen bara vara 5 dl mjöl till 2 dl vatten? Min deg blev väldigt lös även efter jäsning så fick ta flera dl vetemjöl för att ens kunna forma en boll än mindre kavla en kvadrat.

Redaktionen ICAse

2020-08-11

Hej Annelie! Mängden mjöl stämmer. Lät du kikärterna rinna av innan du mixade dom med vatten? Degen blir rätt kladdig men ändå formbar. För att säkerställa mjölmängden så rekommenderar vi att väga mjölet. Hoppas att du vill testa receptet en gång till! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 6031 KJ / 1440 kCal
Fett 73 g
Salt 6.44 g
Kolhydrater 134 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept