Flätat bröd med kikärtor och pesto

Ett otroligt gott bröd där kikärtor och pesto får sätta smak. Receptet ger vackra flätade baguetter som passar perfekt som bröd till buffén, picknicken, eftermiddagsfikat eller kvällsmackan.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Ingredienser
2 bröd
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 dl kallt vatten
12 g färsk jäst
5 dl siktat dinkelmjöl (5 dl motsvarar 300 g)
1 msk olivolja
1/2 msk honung
1 tsk salt
2 dl pesto
uppvispat ägg (att pensla med)
mjöl (till utbakning)
För alla
Fri från laktos. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med vatten eller mjölk. Känsliga äggallergiker bör unvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet. Näringsvärdet är per bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi6031 KJ / 1440 kCal
Fett73 g
Salt6.44 g
Kolhydrater134 g
Protein49 g
Kommentarer
Marianne - från peston. Innehåller ost.
Jenny
2023-01-23Det tog lite tid, men det blev såå gott!! Gjorde en baguette med röd pesto och en med grön pesto. Jag hade inte siktat dinkelmjöl hemma, så jag tog 100 gram dinkelmjöl fullkorn och 200 gram vanligt vetemjöl istället. Det här kommer jag att göra fler gånger!
Angela
2021-08-06av ingredienslistan framgår det inte att det ska vara mjölk i degen. Var kommer då mjölkproteinet ifrån?
Marianne
2021-01-21