Tekakor med bönor
Klassiska tekakor är en gammal favorit! Baka egna tekakor, här med vita bönor i degen så att bröden blir otroligt saftiga, goda och lite extra näringsrika.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019
Ingredienser
20 st
1 förp kokta vita bönor (à 380 g)
2 dl ljummet vatten (ca 37 °C)
12 g färsk jäst
50 g rumsvarmt smör
2 msk ljus sirap
4 dl vetemjöl special (4 dl motsvarar 240 g)
1 dl fint rågmjöl
1 tsk salt
mjöl (till utbakning)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten. Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi371 KJ / 89 kCal
Fett2 g
Salt0.47 g
Kolhydrater14 g
Protein2 g
Kommentarer
Jättegoda tekakor, enkelt sätt att få i ungarna bönor. Smidig deg och jättegod lite frasig botten. Dessa kommer jag göra om fler gånger, de blir nog ännu godare om man har vetemjöl special, jag hade vanligt.
Sandra
2024-09-17Bra! Gjorde 20 på dubbel sats dock. De blev smarriga
Duncan
2023-12-15Goda, gjorde 20 stycken. De blev väldigt tunna. Om jag bakar dom igen får det nog bara bli 10 stycken.
Hanna
2023-04-02