Tekakor med bönor
Klassiska tekakor är en gammal favorit! Baka egna tekakor, här med vita bönor i degen så att bröden blir otroligt saftiga, goda och lite extra näringsrika.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019
Ingredienser
20 st
1 förp kokta vita bönor (à 380 g)
2 dl ljummet vatten (ca 37 °C)
12 g färsk jäst
50 g rumsvarmt smör
2 msk ljus sirap
4 dl vetemjöl special (4 dl motsvarar 240 g)
1 dl fint rågmjöl
1 tsk salt
mjöl (till utbakning)
För alla
Fri från ägg. Inehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör
Gör mjölkprteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten. Näringsvärdet är beräknat per st.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi371 KJ / 89 kCal
Fett2 g
Salt0.47 g
Kolhydrater14 g
Protein2 g
Kommentarer
Bra! Gjorde 20 på dubbel sats dock. De blev smarriga
Duncan
2023-12-15Goda, gjorde 20 stycken. De blev väldigt tunna. Om jag bakar dom igen får det nog bara bli 10 stycken.
Hanna
2023-04-02Jättegoda bröd, men antalet kan inte stämma. Jag gör dubbel sats och får ut 24 bröd då, och de är lagom stora
Madeleine
2022-11-13