Tekakor med bönor

Betyg 4.6 av 5.
39 personer har röstat
8
Tekakor med bönor

Klassiska tekakor är en gammal favorit! Baka egna tekakor, här med vita bönor i degen så att bröden blir otroligt saftiga, goda och lite extra näringsrika.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Tekakor med bönor

Ingredienser

20 st
1   förp kokta vita bönor (à 380 g)
2 dl  ljummet vatten (ca 37 °C)
12 g  färsk jäst
50 g  rumsvarmt smör
2 msk  ljus sirap
4 dl  vetemjöl special (4 dl motsvarar 240 g)
1 dl  fint rågmjöl
1 tsk  salt
mjöl (till utbakning)

För alla

Fri från ägg. Inehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör
Gör mjölkprteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten. Näringsvärdet är beräknat per st.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

Jättegoda bröd, men antalet kan inte stämma. Jag gör dubbel sats och får ut 24 bröd då, och de är lagom stora

Madeleine

2022-11-13

Jättegott bröd, men antalet var väl tilltaget... 20 bröd skulle jag aldrig få till! Jag fick till 9 bröd som är 10cm i diameter. Gör dubbelt upp nästa gång!

Madeleine

2021-04-21

Bytte rågmjöl mot graham, funkade bra. Ingen smak av bönor, bara goda! Mums!

Ingela

2021-01-23

Näringsvärde per portion

Energi371 KJ / 89 kCal
Fett2 g
Salt0.47 g
Kolhydrater14 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Kalljästa rågfrallor med bönor
Betyg 4.6 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa frukostbullar
Betyg 3.9 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa rågfrallor
Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surdegsbröd
Betyg 4.1 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grovt potatisbröd
Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt rågbröd
Betyg 2.5 av 5.
405 personer har röstat
Över 60 min att tillaga