Tekakor med bönor

30
7
Tekakor med bönor

Klassiska tekakor är en gammal favorit! Baka egna tekakor, här med vita bönor i degen så att bröden blir otroligt saftiga, goda och lite extra näringsrika.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Tekakor med bönor

Ingredienser

20 st
1
förp kokta vita bönor (à 380 g)
2 dl
ljummet vatten (ca 37 °C)
12 g
färsk jäst
50 g
rumsvarmt smör
2 msk
ljus sirap
4 dl
vetemjöl special (4 dl motsvarar 240 g)
1 dl
fint rågmjöl
1 tsk
salt
-
mjöl (till utbakning)

För alla

Fri från ägg. Inehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör
Gör mjölkprteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten. Näringsvärdet är beräknat per st.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Madeleine

2021-04-21

Jättegott bröd, men antalet var väl tilltaget... 20 bröd skulle jag aldrig få till! Jag fick till 9 bröd som är 10cm i diameter. Gör dubbelt upp nästa gång!

Ingela

2021-01-23

Bytte rågmjöl mot graham, funkade bra. Ingen smak av bönor, bara goda! Mums!

Lena

2020-10-17

Vad kan man använda istället för sirap? Finns inte i landet där jag bor. Funkar honung?

Redaktionen ICAse

2020-10-19

Hej Lena! Honung eller socker funkar jättebra. Lycka till med bakningen och hoppas att du gillar tekakorna! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 371 KJ / 89 kCal
Fett 2 g
Salt 0.47 g
Kolhydrater 14 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept