Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Tekakor med bönor

Klassiska tekakor är en gammal favorit! Baka egna tekakor, här med vita bönor i degen så att bröden blir otroligt saftiga, goda och lite extra näringsrika.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av väl.
  2. Mixa bönor och vatten slätt med en stavmixer. Tillsätt jästen och mixa ihop.
  3. Blanda bönmixen med övriga ingredienser i en bunke och arbeta till en lös deg.
  4. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur till dubbel storlek, ca 2 timmar.
  5. Stjälp upp degen på mjölad bänk. Dela degen i 20 bitar (för 20 st) och rulla till bollar. Kavla varje boll till en rund kaka, ca 10 cm i diameter. Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar. Nagga med en gaffel
  6. Låt jäsa övertäckta ca 1 timme
  7. Sätt ugnen på 250°C.
  8. Grädda i mitten av ugnen 5–10 minuter, tills bröden fått lite färg
  9. Låt svalna på galler. Om du inte ska äta tekakorna direkt så förvara dem gärna i frysen.

För alla

Fri från ägg. Inehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör
Gör mjölkprteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten. Näringsvärdet är beräknat per st.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 1 förp kokta vita bönor (à 380 g)
  • 2 dl ljummet vatten (ca 37 °C)
  • 12 g färsk jäst
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 4 dl vetemjöl special (4 dl motsvarar 240 g)
  • 1 dl fint rågmjöl
  • 1 tsk salt
  • mjöl (till utbakning)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 371 kJ / 89 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer