Tekakor med bönor

Betyg 4.5 av 5.
44 personer har röstat
11
Tekakor med bönor

Klassiska tekakor är en gammal favorit! Baka egna tekakor, här med vita bönor i degen så att bröden blir otroligt saftiga, goda och lite extra näringsrika.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Tekakor med bönor

Ingredienser

20 st
1 förp kokta vita bönor (à 380 g)
2 dl ljummet vatten (ca 37 °C)
12 g färsk jäst
50 g rumsvarmt smör
2 msk ljus sirap
4 dl vetemjöl special (4 dl motsvarar 240 g)
1 dl fint rågmjöl
1 tsk salt
mjöl (till utbakning)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
44 personer har röstat

Kommentarer

Jättegoda tekakor, enkelt sätt att få i ungarna bönor. Smidig deg och jättegod lite frasig botten. Dessa kommer jag göra om fler gånger, de blir nog ännu godare om man har vetemjöl special, jag hade vanligt.

Sandra

2024-09-17

Bra! Gjorde 20 på dubbel sats dock. De blev smarriga

Duncan

2023-12-15

Goda, gjorde 20 stycken. De blev väldigt tunna. Om jag bakar dom igen får det nog bara bli 10 stycken.

Hanna

2023-04-02

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten. Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi371 KJ / 89 kCal
Fett2 g
Salt0.47 g
Kolhydrater14 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Kalljästa rågfrallor med bönor
Betyg 4.5 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vridna baguetter
Betyg 3.9 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa frukostbullar
Betyg 3.9 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa rågfrallor
Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt rågbröd
Betyg 2.5 av 5.
405 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surdegsbröd
Betyg 4 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga