Tekakor med bönor

23
5
Tekakor med bönor

Klassiska tekakor är en gammal favorit! Baka egna tekakor, här med vita bönor i degen så att bröden blir otroligt saftiga, goda och lite extra näringsrika.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Tekakor med bönor

Ingredienser

20 st
1
förp kokta vita bönor (à 380 g)
2 dl
ljummet vatten (ca 37 °C)
12 g
färsk jäst
50 g
rumsvarmt smör
2 msk
ljus sirap
4 dl
vetemjöl special (4 dl motsvarar 240 g)
1 dl
fint rågmjöl
1 tsk
salt
-
mjöl (till utbakning)

För alla

Fri från ägg. Inehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör
Gör mjölkprteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten. Näringsvärdet är beräknat per st.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Lena

10/17/2020

Vad kan man använda istället för sirap? Finns inte i landet där jag bor. Funkar honung?

Redaktionen ICAse

10/19/2020

Hej Lena! Honung eller socker funkar jättebra. Lycka till med bakningen och hoppas att du gillar tekakorna! Hälsningar Elina

Maria

4/19/2020

Jag följde receptet till punkt och pricka och det blev väldigt bra. Skön och smidig deg, lättarbetad och bröden smakar supergott. Dessa kommer jag att göra fler gånger!

Redaktionen ICAse

4/20/2020

Hej Maria! Ja, visst är de goda! Du vet att om det skulle bli några över så kan du frysa in dom och rosta lite lätt när de har tinat upp så är de nästan som nybakta igen! Hälsningar Elina

Carina

7/25/2019

Glömde säga att jag tog lite mindre GF mjölmix. 200g istället för 240

Näringsvärde per portion

Energi 371 KJ / 89 kCal
Fett 2 g
Salt 0.47 g
Kolhydrater 14 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept