Flatbread på gröna ärtor

4
1
Flatbread på gröna ärtor

Ett recept på flatbread utan mjöl som går hem hos de flesta. Bakat på bland annat gröna ärtor, cottage cheese och solroskärnor blir brödet saftigt, glutenfritt, fiberrikt och försvinnande gott.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Flatbread på gröna ärtor

Ingredienser

ca 15 bitar
2 dl
tinade gröna ärtor
250 g
cottage cheese
2 dl
rostade solroskärnor
1 dl
linfrön
2 tsk
bakpulver
1 msk
fiberhusk
1 tsk
salt
4
ägg

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese.

Näringsvärdet är beräknat på torvikten på flatbread. Näringsvärdet är beräknat per bit.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Sandra

2/10/2020

Går bra att skippa fiberhusk (ganska dyrt) el ta nåt annat istället?! Chiafrön el kli kanske?

Redaktionen ICAse

2/10/2020

Hej Sandra! Det kan vara lite knepigt att byta ut vissa ingredienser mot något annat. I det här fallet fiberhusk eftersom den suger åt sig vätska på ett annat sätt än chiafrön. Men jag skulle tro att det i detta recept kan funka eftersom det dessutom innehåller ägg som binder ihop. Du får gärna skriva en kommentar här i receptet om du har testat och hur det blev. Hälsningar Ulrika.

Näringsvärde per portion

Energi 478 KJ / 114 kCal
Fett 8 g
Salt 0.77 g
Kolhydrater 2 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept