Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel

Flatbread på gröna ärtor

Ett recept på flatbread utan mjöl som går hem hos de flesta. Bakat på bland annat gröna ärtor, cottage cheese och solroskärnor blir brödet saftigt, glutenfritt, fiberrikt och försvinnande gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 15 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Mixa ärtorna grovt med stavmixer och blanda med cottage cheese.
  3. Rör ihop solroskärnor, linfrön, bakpulver, fiberhusk och salt i en bunke.  
  4. Vispa upp äggen lätt i en annan bunke. Blanda ner fröblandningen och ärtröran och rör till en jämn smet. Låt stå ca 5 minuter.  
  5. Bred ut smeten jämnt med en slickepott på en bakpappersklädd plåt.  
  6. Grädda brödet i mitten av ugnen 15–20 minuter. Låt svalna och skär i bitar. Om du inte ska äta brödet direkt så förvara gärna det i frysen.

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese.

Näringsvärdet är beräknat på torvikten på flatbread. Näringsvärdet är beräknat per bit.

Ingredienser

Portioner: ca 15 bitar
  • 2 dl tinade gröna ärter
  • 250 g cottage cheese
  • 2 dl rostade solroskärnor
  • 1 dl linfrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 478 kJ / 114 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer