Flatbread på gröna ärtor
Ett recept på flatbread utan mjöl som går hem hos de flesta. Bakat på bland annat gröna ärtor, cottage cheese och solroskärnor blir brödet saftigt, glutenfritt, fiberrikt och försvinnande gott.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019
Ingredienser
ca 15 bitar
2 dl tinade gröna ärtor
250 g cottage cheese
2 dl rostade solroskärnor
1 dl linfrön
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
4 ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat på torvikten på flatbread. Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi478 KJ / 114 kCal
Fett8 g
Salt0.77 g
Kolhydrater2 g
Protein7 g
Kommentarer
Gjorde dubbel sats och sänkte värmen till 200gr men istället på varmluft för att kunna ha båda plåtarna inne samtidigt. Fick köra 1 min på grillfunktion per plåt på slutet för att få snygg färg. Hade inte riktigt tillräckligt med solrosfrön hemma, så körde i pumpakärnor för resten istället, det gick lika bra - "man tager vad man haver". Gott, enkelt och väldigt smidigt att ha i frysen i bitar. Rostar dom varma i brödrosten på morgonen!
Jenny
2021-02-01Jag undrar om jag kan byta ut cottage cheese med oatley fraicsh då jag inte äter komjölk produkter, eller kanske finns ett annat alternativ? Thank you. CindyLee
Cindy
2021-01-21Går bra att skippa fiberhusk (ganska dyrt) el ta nåt annat istället?! Chiafrön el kli kanske?
Sandra
2020-02-10Hej Sandra! Det kan vara lite knepigt att byta ut vissa ingredienser mot något annat. I det här fallet fiberhusk eftersom den suger åt sig vätska på ett annat sätt än chiafrön. Men jag skulle tro att det i detta recept kan funka eftersom det dessutom innehåller ägg som binder ihop. Du får gärna skriva en kommentar här i receptet om du har testat och hur det blev. Hälsningar Ulrika.
Redaktionen
2020-02-14