Hoppa till sidans innehåll

Man behöver inte dricka läsk eller vatten bara för att man väljer alkoholfritt - det finns roligare och godare alternativ för både vardag och helg. Här tipsar vi om några riktigt goda alkoholfria drinkar som passar fint under höst- och vintersäsongen.

Alexandra Holm

 • Kombucha pina colada

  Kombucha pina colada

  En härlig alkoholfri version av piña colada med kombucha, ananasjuice och kokosvatten. Drinken passar perfekt till fräsch mat med tydlig syra – kanske en sallad med thailändska smaker eller en poké bowl med syrlig sås? Har du ingen cocktailshaker går det bra att använda en glasburk med lock.

  - Kombucha pina colada

  Spara

 • Äpple- och ingefärsdrink

  Äpple- och ingefärsdrink

  En välbalanserad fördrink som även passar bra till mat. Ginger ale har sting av ingefära och god sötma av äppeljuice, det är smaker som gillar varandra. Servera snyggt i martiniglas med florsockerpudrade rosmarinkvistar.

  - Äpple- och ingefärsdrink

  Spara

 • Drink med morot, kokos och apelsin

  Drink med morot, kokos och apelsin

  Den söta basen i den här härliga drinken är en rostad kokossyrup som du enkelt gör själv. Blanda med morotsjuice, citron och alkoholfritt vitt vin och du har en lika intressant som färggrann smakkombination att bjuda dina gäster på.

  - Drink med morot, kokos och apelsin

  Spara

 • Drink med äpple, druvor och bubbel

  Drink med äpple, druvor och bubbel

  Äppelmust är suveränt att använda till alkoholfria drinkar av olika slag. Prova att blanda med mousserande vitt bubbel och en gnutta honung – väldigt fräscht! Gör ett gäng av dessa törstsläckande godingar och du har en bra anledning till att ha fest.

  - Drink med äpple, druvor och bubbel

  Spara

 • Aperitivo

  Aperitivo

  Den här alkoholfria drinken med blodgrapejuice, svartvinbärssaft och rosmarin passar perfekt att servera till minglet eller som fördrink tillsammans med småplock som ost och chark.

  - Aperitivo

  Spara

 • Sparkling rhubarb

  Sparkling rhubarb

  Ett charmigt drinkrecept på Sparkling rhubarb som passar bra att servera som fördrink vid festliga tillfällen. Drinken är fruktig och syrlig med rabarbersaft, citronjuice och alkoholfritt mousserande vin.

  - Sparkling rhubarb

  Spara

 • Syrlig honungsdrink ”Beeceps”

  Syrlig honungsdrink ”Beeceps”

  Guldigt gul alkoholfri drink med smak av honung, lime och tabasco. Äggvitan gör den härligt skummig. Ställ in glasen någon timme i frysen före servering – då behövs ingen is i drinken. Garnera med det du har hemma och ringla gärna över lite extra honung.

  - Syrlig honungsdrink ”Beeceps”

  Spara

 • Öldrink med Cordial ”rosöl”

  Öldrink med Cordial ”rosöl”

  Utmana dina bartendertalanger med den här alkoholfria öldrinken. Först gör du en cordial där tranbär och socker fermenteras i minst 48 timmar, men rekommenderat är upp mot 80 timmar för den perfekta smaken (det är den värd!). Mixa sedan med alkoholfri öl. Drick och njut!

  - Öldrink med Cordial ”rosöl”

  Spara

 • Varm eller kall höstig äppelbål

  Varm eller kall höstig äppelbål

  Äppelbål med smak av höst som du kan servera både kall och varm. Äppelbålen får en varm smak av kanel och dekoreras med frysta bär, exempelvis blåbär eller björnbär.

  - Varm eller kall höstig äppelbål

  Spara

 • Eggnog med kokos

  Eggnog med kokos

  Ett godisgott recept på den amerikanska juldrycken eggnog, som påminner om äggtoddy. I den här exotiska varianten har vi smaksatt med kokosmjölk, ananasjuice och rostad kokos. Eggnog med kokos, eller coconut eggnog som den anglosaxiska världen kallar drycken, är ett fräscht inslag vid julens högtider, men lika gott året runt.

  - Eggnog med kokos

  Spara