UNDER 30 MIN | Medel

Eggnog med kokos

Ett godisgott recept på den amerikanska juldrycken eggnog, som påminner om äggtoddy. I den här exotiska varianten har vi smaksatt med kokosmjölk, ananasjuice och rostad kokos. Eggnog med kokos, eller coconut eggnog som den anglosaxiska världen kallar drycken, är ett fräscht inslag vid julens högtider, men lika gott året runt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 glas portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Knäck äggen och lägg gulorna i en bunke och vitorna i en annan.
  2. Vispa upp vitorna med hälften av sockret tills konsistensen är som lösvispad grädde.
  3. Vispa gulorna med resten av sockret luftigt. Häll först i kokosmjölken under omrörning och sedan ananasjuicen.
  4. Rosta kokosen gyllenbrun i en stekpanna.
  5. Rör i vitorna och häll upp i glas, strö över kokosen, toppa gärna med lite rivet limeskal och servera. 

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4-6 glas
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl ananasjuice
  • 2 msk riven kokos
  • rivet limeskal

Näringsvärde
Per portion

Energi 1317 kJ / 315 kCal