ÖVER 60 MIN | Enkel

Äpple- och ingefärsdrink

En välbalanserad fördrink som även passar bra till mat. Ginger ale har sting av ingefära och god sötma av äppeljuice, det är smaker som gillar varandra. Servera snyggt i martiniglas med florsockerpudrade rosmarinkvistar.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ställ äppeljuice och ginger ale i frysen 1 timme före servering så dryckerna blir riktigt kalla och ginger alen blir lite isig.
  2. Pudra rosmarinkvistarna med lite florsocker.
  3. Fördela äppeljuice och  citronjuice i martiniglas. 
  4. Fyll på med ginger ale.
  5. Garnera med frysta lingon och rosmarinkvistarna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Pudra rosmarinkvistarna strax före servering eftersom florsockret smälter när det blir fuktigt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3/4 dl konc äppeljuice
  • 5 dl ginger ale
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 4 rosmarinkvistar
  • florsocker
  • frysta lingon

Näringsvärde
Per portion

Energi 425 kJ / 101 kCal