Äpple- och ingefärsdrink
En välbalanserad fördrink som även passar bra till mat. Ginger ale har sting av ingefära och god sötma av äppeljuice, det är smaker som gillar varandra. Servera snyggt i martiniglas med florsockerpudrade rosmarinkvistar.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
Ingredienser
4 portioner
3/4 dl konc äppeljuice
5 dl ginger ale
1/2 dl färskpressad citronjuice
4 rosmarinkvistar
florsocker
frysta lingon
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Pudra rosmarinkvistarna strax före servering eftersom florsockret smälter när det blir fuktigt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi425 KJ / 101 kCal
Fett0.6 g
Salt0.01 g
Kolhydrater22 g
Protein0.4 g
Kommentarer
Undrar samma sak som Matilda nedan. I den inledande texten står ”Ginger ale får sting av färsk ingefära...” Betyder inte det att det borde vara färsk ingefära med i receptet? Ginger ale är ju per definition ingefärsdricka, så jag förstår om det inte ska vara med ingefära i receptet. Men då bör den inledande texten justeras.
Anna
2019-07-19Hej Anna! Du har helt rätt och vi håller med dig. (ändrat) Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-08-05Jag saknar ingefära i receptet??
Matilda
2018-07-07Hej Matilda! Det är "ginger alen" som ger ingefärssmaken i denna dryck. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-07-11