UNDER 15 MIN | Enkel

Varm äppelmust med lönnsirap och kanel

Äppelmust blir till en god värmande vinterdrink om du serverar den varm, smaksatt med kanel, lönnsirap och citron. Varm äppelmust passar perfekt som en typ av äppelglögg till advent, glöggmys eller julfika.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm äppelmust, kanelstång, lönnsirap och citronjuice i en kastrull. Låt sjuda ett par minuter och tillsätt ev bourbon.
  2. Till servering: Häll upp i små glas eller koppar och garnera med en äppelskiva och gärna kanelstång.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Har du honung eller ljus sirap hemma? Använd det istället för lönnsirap.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 dl osötad äppelmust
  • 2 kanelstänger
  • 3/4 dl lönnsirap
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • ev 1 dl Bourbon
Till servering
  • 6 skivor av äpple
  • gärna kanelstång