Glömde du att kyla ner drycken inför grillhänget eller picknicken och behöver kyla den snabbt? Vi har provat på tre olika knep för att hitta det snabbaste.
Tips! Här hittar du svalkande recept på
sommardrinkar
Testerna utfördes med 33 cl-burkar som kyldes under 15 minuter per metod för att kunna jämföra. Här är resultatet!
Gör så här: Vira in den butiksvarma burken i en blöt kökshandduk. Lägg in i frysen i 15 minuter.
Resultatet: 15,6 grader stannade termometern på.
Passar bäst för: Den här metoden passar bäst om du ska kyla någon enstaka flaska eller burk.
Så gör du: Fyll upp en bunke eller kar med mycket is, häll på vatten och ungefär 2 matskedar salt per liter.
Resultat: Det här var smått chockerande effektivt! På 15 minuter sjönk dryckens temperatur från 20 till cirka 5 grader.
Passar bäst för: Behöver du kyla ner många drycker snabbt är det här rätt metod för dig så länge du har gott om is.
Ok, vi måste ju jämföra med klassikern av alla, att faktiskt bara lägga isbitar i drycken.
Resultat: På en kvart gick den rumsvarma drycken från 20 grader till cirka 6 grader.
Passar bäst: Om det inte gör något att drycken blir lite utblandad och du har is till så många glas du behöver.