Dignar äppelträden och du vet knappt vad du ska ta dig till med skörden? Här hittar du 8 tips på vad du kan göra med frukterna.

Sofie Lundmark
Tips: Här finns alla recept med äpplen. 

  • Gör råsaft

    Råsaftcentrifugen är äpplenas bästa vän och ger dig must på ett kick! Bara dela äpplena och stoppa i centrifugen så har du snart härlig must. Fruktköttet som blir över när musten runnit ut kan du använda till brödbaket.

  • Bjud på skördefest

    Passa på att bjuda på fest med äppeldrinkar! Råsaft från äpplen är en perfekt bas i en rad olika drinkar. Vad sägs om äppelmust med timjan och tonic?

  • Baka muffins, kakor, pajer...

    Knäckig paj eller mjuk kaka? Och glöm för all del inte äppelbitarna i muffinsarna! Gör både matiga mellanmålsmuffins och söta till fikat!

  • Gör mos

    Härligt hemgjort äppelmos! Skala, kärna ur och koka äpplena mjuka tillsammans med socker. Mixa till mos, förvara i konserveringsglas och servera till frukostgröten, pannkakorna eller skinksteken.

  • Lägg in!

    Gör som som gjorde förr och konservera frukten. Skala, kärna ur, klyfta, och koka äpplena försiktigt i sockerlag under ett par minuter. Förvara tillsammans med lagen i konserveringsglas. Perfekt till höstens pajer, eller servera som de är med vaniljglass!

  • Frys & spara!

    Kärna ur, klyfta och lägg i stapelbara burkar i frysen. Frukt och bär håller sig ca ett år i frysen. Sockra gärna lite vid infrysning för längre hållbarhet.

  • Torka äppelskivor

    Att torka äpplen är ingen större konst, allt du behöver är en ugn och lite tid. Ät torkade äpplen som godis eller blanda ner i müsli.

  • Frys och gör sorbet

    Frys in hela äpplen över natten och riv dem grovt eller fint precis när det ska serveras. En supergod och enkel sorbet!