Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hoppa till sidans innehåll

Dignar äppelträden och du vet knappt vad du ska ta dig till med skörden? Här hittar du 8 tips på vad du kan göra med frukterna.

Sofie Lundmark
Tips: Här finns alla recept med äpplen. 

  • Gör råsaft

    Råsaftcentrifugen är äpplenas bästa vän och ger dig must på ett kick! Bara dela äpplena och stoppa i centrifugen så har du snart härlig must. Fruktköttet som blir över när musten runnit ut kan du använda till brödbaket.

  • Bjud på skördefest

    Passa på att bjuda på fest med äppeldrinkar! Råsaft från äpplen är en perfekt bas i en rad olika drinkar. Vad sägs om äppelmust med timjan och tonic?

  • Baka muffins, kakor, pajer...

    Knäckig paj eller mjuk kaka? Och glöm för all del inte äppelbitarna i muffinsarna! Gör både matiga mellanmålsmuffins och söta till fikat!

  • Gör mos

    Härligt hemgjort äppelmos! Skala, kärna ur och koka äpplena mjuka tillsammans med socker. Mixa till mos, förvara i konserveringsglas och servera till frukostgröten, pannkakorna eller skinksteken.

  • Lägg in!

    Gör som som gjorde förr och konservera frukten. Skala, kärna ur, klyfta, och koka äpplena försiktigt i sockerlag under ett par minuter. Förvara tillsammans med lagen i konserveringsglas. Perfekt till höstens pajer, eller servera som de är med vaniljglass!

  • Frys & spara!

    Kärna ur, klyfta och lägg i stapelbara burkar i frysen. Frukt och bär håller sig ca ett år i frysen. Sockra gärna lite vid infrysning för längre hållbarhet.

  • Torka äppelskivor

    Att torka äpplen är ingen större konst, allt du behöver är en ugn och lite tid. Ät torkade äpplen som godis eller blanda ner i müsli.

  • Frys och gör sorbet

    Frys in hela äpplen över natten och riv dem grovt eller fint precis när det ska serveras. En supergod och enkel sorbet!

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer