Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äpple- och bananmuffins

Ett utsökt recept på muffins med äpple och banan. Du gör äpple- och bananmuffins av bland annat chiafrön, solrosfrön, kanel och äppeljuice. Bakverken passar perfekt att bjuda gästerna på både till jul och sommar.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 muffins portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda fullkornsvetemjöl, vetemjöl, chiafrön, solrosfrön, bakpulver, kanel och salt i en bunke. Blanda ner urkärnat och fint tärnat äpple, gaffelmosade bananer, äppeljuice, ägg och olja.
  3. Fördela smeten i stora muffinsformar på en plåt. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

Ingredienser

Portioner: 12 muffins
  • 3 dl fullkornsvetemjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 dl chiafrön
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 2 krm salt
  • 1 urkärnat och fint tärnat äpple
  • 2 gaffelmosade bananer
  • 2 dl konc äppeljuice
  • 2 ägg
  • 1/2 dl olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?