Äpple- och bananmuffins
Ett utsökt recept på muffins med äpple och banan. Du gör äpple- och bananmuffins av bland annat chiafrön, solrosfrön, kanel och äppeljuice. Bakverken passar perfekt att bjuda gästerna på både till jul och sommar.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011
Ingredienser
12 muffins
3 dl fullkornsvetemjöl
3 dl vetemjöl
1/2 dl chiafrön
1/2 dl solrosfrön
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 krm salt
1 urkärnat och fint tärnat äpple
2 gaffelmosade bananer
2 dl konc äppeljuice
2 ägg
1/2 dl olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Barnet på 4 år gillade dessa men jag håller med om det som en annan skrev i kommentarerna att de var alldeles för kompakta och som en gräddad klick gröt. Var inte så mycket smak på dessa heller och då hade jag ändå i mer salt och kanel än det var i receptet.
Nathalie
2021-01-05Barnen på ett och fem år älskade dem men jag tyckte att de blev alldeles för kompakta, som en gräddad klick gröt. Gjorde bara på vetemjöl och hade sesamfrön istället för lin och hempressad morots-/apelsin-/äppeljuice istället för äppeljuicekoncentrat.
Malin
2014-01-24Använde hela linfrön och skippade bananen. Hade i aningen mer kanel än vad som stod i receptet. Blev gott och matigt! Dock kommer jag sätta i mer salt nästa gång för mer smak.
Therése
2011-09-17