Vaniljglass med stekt rågbröd och fryst äpple | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Vaniljglass med stekt rågbröd och fryst äpple

Med några äpplen i frysen har man alltid nära till något friskt, kallt och naturligt sött om man blir sugen. Råriven äppelsorbet helt enkelt. Tillsammans med en kula vaniljglass och smörstekta rågbrödssmulor blir detta en spännande dessert med härligt crunch!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta fram glassen så att den tinar lite. 
  2. Riv rågbrödet grovt på ett rivjärn eller mixa i en matberedare. 
  3. Stek det rivna brödet i smör i en stekpanna på medelvärme tills det blir frasigt. Salta lätt och låt rinna av på hushållspapper. 
  4. Lägg upp glass och ljumna rågsmulor på tallrikar. Riv det frysta äpplet över.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt mörkt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av glass och matfett. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass, t ex havre eller sojabaserad. Använd mjölkproteinfritt bröd och matfett.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Tips

Kör lättinad god vaniljglass en kort stund i matberedaren om du vill komma nära den nygjorda känslan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 l vaniljglass
  • 100 g mörkt rågbröd
  • 25 g smör
  • 1 djupfryst rött äpple
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1098 kJ / 262 kCal