Vaniljglass med stekt rågbröd och fryst äpple
![Vaniljglass med stekt rågbröd och fryst äpple](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_142585/cf_259/vaniljglass_med_stekt_ragbrod_och_fryst_apple.jpg)
Med några äpplen i frysen har man alltid nära till något friskt, kallt och naturligt sött om man blir sugen. Råriven äppelsorbet helt enkelt. Tillsammans med en kula vaniljglass och smörstekta rågbrödssmulor blir detta en spännande dessert med härligt crunch!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
![Vaniljglass med stekt rågbröd och fryst äpple](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_142585/cf_259/vaniljglass_med_stekt_ragbrod_och_fryst_apple.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1/2 l vaniljglass
100 g mörkt rågbröd
25 g smör
1 djupfryst rött äpple
salt
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt mörkt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av glass och matfett. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass, t ex havre eller sojabaserad. Använd mjölkproteinfritt bröd och matfett.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av glass och matfett. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass, t ex havre eller sojabaserad. Använd mjölkproteinfritt bröd och matfett.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Gör så här
Tips
Kör lättinad god vaniljglass en kort stund i matberedaren om du vill komma nära den nygjorda känslan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1098 KJ / 262 kCal
Fett15 g
Salt0.44 g
Kolhydrater27 g
Protein4 g
Kommentarer