Vaniljglass med stekt rågbröd och fryst äpple

4
0
Vaniljglass med stekt rågbröd och fryst äpple

Med några äpplen i frysen har man alltid nära till något friskt, kallt och naturligt sött om man blir sugen. Råriven äppelsorbet helt enkelt. Tillsammans med en kula vaniljglass och smörstekta rågbrödssmulor blir detta en spännande dessert med härligt crunch!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Vaniljglass med stekt rågbröd och fryst äpple

Ingredienser

4 portioner
1/2 l
vaniljglass
100 g
mörkt rågbröd
25 g
smör
1
djupfryst rött äpple
-
salt

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt mörkt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av glass och matfett. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass, t ex havre eller sojabaserad. Använd mjölkproteinfritt bröd och matfett.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Gör så här

Tips

Kör lättinad god vaniljglass en kort stund i matberedaren om du vill komma nära den nygjorda känslan.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1098 KJ / 262 kCal
Fett 15 g
Salt 0.44 g
Kolhydrater 27 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept