Vaniljglass med stekt rågbröd och fryst äpple

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
0
Vaniljglass med stekt rågbröd och fryst äpple

Med några äpplen i frysen har man alltid nära till något friskt, kallt och naturligt sött om man blir sugen. Råriven äppelsorbet helt enkelt. Tillsammans med en kula vaniljglass och smörstekta rågbrödssmulor blir detta en spännande dessert med härligt crunch!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Vaniljglass med stekt rågbröd och fryst äpple

Ingredienser

4 portioner
1/2 l  vaniljglass
100 g  mörkt rågbröd
25 g  smör
1   djupfryst rött äpple
salt

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt mörkt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av glass och matfett. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass, t ex havre eller sojabaserad. Använd mjölkproteinfritt bröd och matfett.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Gör så här

Tips

Kör lättinad god vaniljglass en kort stund i matberedaren om du vill komma nära den nygjorda känslan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1098 KJ / 262 kCal
Fett15 g
Salt0.44 g
Kolhydrater27 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Sesamglass med limemarinerad ananas
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glassbomb med italiensk maräng
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fruktsallad med vaniljglasskvarg
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Farmor Zarahs äppelmaräng
Betyg 3.2 av 5.
24 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sockerstekta äpplen med havregryn
Betyg 4.4 av 5.
134 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppelquesadilla
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga