Äppelkaka med hasselnötter

136
16
Äppelkaka med hasselnötter

Här har du ett väl beprövat recept på äppelkaka med knapriga hasselnötter. Förutom att kakan är gudomligt god, är den superlätt att göra. Saftig, smörig, söt och syrlig på en och samma gång. Byt äpplen mot rabarber eller röda vinbär för variation nästa gång.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Äppelkaka med hasselnötter

Ingredienser

8 portioner
2
ägg
2 dl
strösocker
1 1/2 dl
vetemjöl
1 1/2 dl
mandelmjöl
2
äpplen
1 msk
färskpressad citronjuice
1 tsk
malen kanel
1 dl
grovhackade hasselnötter
50 g
smör

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri vaniljsås.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri vaniljsås.Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

136

Kommentarer

Vanessa

2020-11-24

Supergod och dessutom enkel att göra glutenfri. Byt ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix.

Katrina

2020-11-17

En perfekt äppelkaka: enkel, snygg och försvinnande god. Det här med mandelmjöl är allt bra mumsigt. Gör inte om mitt misstag med att endast klä botten av formen med bakplåtspapper. Formen läckte smör och skapade ett rökigt os som utlöste brandlarmet till både min och katternas förskräckelse. Som tur var påverkade det inte smaken. Kommer definitivt baka den igen men då med hela formen klädd i bakplåtspapper. 🍎

Redaktionen ICAse

2020-11-18

Hej Katarina! Åh så kul att höra att du tyckte om äppelkakan! Men vilken dramatik vid bakning... Man lär ju av sig av sina misstag... 😉 Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina

Annica

2020-11-01

Så himla gott! Och superenkelt.

Näringsvärde per portion

Energi 10016 KJ / 2395 kCal
Fett 122 g
Salt 1 g
Kolhydrater 272 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept