Här har du ett väl beprövat recept på äppelkaka med knapriga hasselnötter. Förutom att kakan är gudomligt god, är den superlätt att göra. Saftig, smörig, söt och syrlig på en och samma gång. Byt äpplen mot rabarber eller röda vinbär för variation nästa gång.
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2015
Kommentarer
Vanessa
2020-11-24Supergod och dessutom enkel att göra glutenfri. Byt ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix.
Katrina
2020-11-17En perfekt äppelkaka: enkel, snygg och försvinnande god. Det här med mandelmjöl är allt bra mumsigt. Gör inte om mitt misstag med att endast klä botten av formen med bakplåtspapper. Formen läckte smör och skapade ett rökigt os som utlöste brandlarmet till både min och katternas förskräckelse. Som tur var påverkade det inte smaken. Kommer definitivt baka den igen men då med hela formen klädd i bakplåtspapper. 🍎
Redaktionen ICAse
2020-11-18Hej Katarina! Åh så kul att höra att du tyckte om äppelkakan! Men vilken dramatik vid bakning... Man lär ju av sig av sina misstag... 😉 Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina
Annica
2020-11-01Så himla gott! Och superenkelt.