Här har du ett väl beprövat recept på äppelkaka med knapriga hasselnötter. Förutom att kakan är gudomligt god, är den superlätt att göra. Saftig, smörig, söt och syrlig på en och samma gång. Byt äpplen mot rabarber eller röda vinbär för variation nästa gång.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vilket är godast, varm eller kall?
Birgitta
2022-09-20Hej Birgitta! Det är en smaksak men att servera en ljummen äppelkaka med vaniljsås är ju väldigt gott! Hälsingar Elina
Redaktionen
2022-09-27Supergod och dessutom enkel att göra glutenfri. Byt ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix.
Vanessa
2020-11-24En perfekt äppelkaka: enkel, snygg och försvinnande god. Det här med mandelmjöl är allt bra mumsigt. Gör inte om mitt misstag med att endast klä botten av formen med bakplåtspapper. Formen läckte smör och skapade ett rökigt os som utlöste brandlarmet till både min och katternas förskräckelse. Som tur var påverkade det inte smaken. Kommer definitivt baka den igen men då med hela formen klädd i bakplåtspapper. 🍎
Katrina
2020-11-17Hej Katarina! Åh så kul att höra att du tyckte om äppelkakan! Men vilken dramatik vid bakning... Man lär ju av sig av sina misstag... 😉 Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-11-18