Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Enkel

Äppelkaka med hasselnötter

Här har du ett väl beprövat recept på äppelkaka med knapriga hasselnötter. Förutom att kakan är gudomligt god, är den superlätt att göra. Saftig, smörig, söt och syrlig på en och samma gång. Byt äpplen mot rabarber eller röda vinbär för variation nästa gång.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör ihop ägg, socker, vetemjöl och mandelmjöl.
  3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  4. Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Blanda med citronjuicen.
  5. Stick ner klyftorna i smeten i ett fint mönster. Strö över kanelen och nötterna. Hyvla över smöret.
  6. Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter. Servera gärna med vaniljsås.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri vaniljsås.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri vaniljsås.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl mandelmjöl
  • 2 äpplen
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 50 g smör
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!