Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Äppelmuffins med kokos

Får det lov att vara en saftig och hälsosam äppelmuffins till mellanmål? Med stora vita bönor i smeten blir de extra matiga och proteinrika. Kokos och rostade hasselnötter gör dem extra goda. Förvara muffinsen i frysen om du inte tänker äta alla på en gång.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 12-14 muffins portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skölj bönorna noga.
  3. Mixa bönor, olja, salt, honung och fiberhusk till en slät smet i mixer eller matberedare.
  4. Dela och kärna ur äpplena. Riv det ena äpplet, skär de 2 andra i tunna klyftor.
  5. Rör ner rivet äpple, mandelmjöl, kokos, kanel, vaniljpulver och bakpulver i bönsmeten.
  6. Vispa ägg och äggvitor fluffigt, ca 3 minuter. Blanda försiktigt ner i smeten.
  7. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fyll med smet till ⅔. Stick ner äppelklyftor och strö över hasselnötter.
  8. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Kontrollera med provsticka, det ska inte vara kladdigt inuti. Låt svalna.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat per muffins (12 st).

Tips

Muffinsen har kort hållbarhet, så förvara i frysen om de inte ska ätas direkt.

Ingredienser

Portioner: Ger 12-14 muffins
  • 400 g kokta vita bönor (avrunnen vikt)
  • 4 msk kokosolja
  • 1 krm salt
  • 4 msk honung
  • 1 tsk fiberhusk
  • 3 äpplen
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl riven kokos
  • 2 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 ägg
  • 4 äggvitor
  • 1 dl hackade rostade hasselnötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1100 kJ / 263 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer