Äppelmuffins med kokos
Får det lov att vara en saftig och hälsosam äppelmuffins till mellanmål? Med stora vita bönor i smeten blir de extra matiga och proteinrika. Kokos och rostade hasselnötter gör dem extra goda. Förvara muffinsen i frysen om du inte tänker äta alla på en gång.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015
Ingredienser
12-14 muffins
400 g kokta vita bönor (avrunnen vikt)
4 msk kokosolja
1 krm salt
4 msk honung
1 tsk fiberhusk
3 äpplen
1 dl mandelmjöl
1 dl riven kokos
2 1/2 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
4 ägg
4 äggvitor
1 dl hackade rostade hasselnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per muffins (12 st).
Energi1100 KJ / 263 kCal
Fett17 g
Salt0.24 g
Kolhydrater16 g
Protein9 g
Kommentarer
Hej! Tänkte göra denna i en form/typ formkaka. Har någon testat? Annars återkommer jag gärna med min erfarenhet.
Paul hans
2022-01-19Hej! Ska det alltså vara totalt 8 ägg i smeten? Dvs. 4 hela ägg och 4 vitor? Tack på förhand!
Anna
2019-04-02Hej Anna! Du har uppfattat helt rätt. Och gulorna kan du ju spara och kanske göra en vaniljsås av? https://www.ica.se/recept/hemgjord-vaniljsas-719415/ Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-04-08Hej! Min son HATAR kokos, har ni tips på hur man kan baka dessa utan kokos? Mer mandelmjöl kanske..?
Katrin
2019-01-30Hej Katrin! Kanske går att ta bort helt... Det är dock mycket möjligt att du behöver blanda i något annat som är lite torrt typ lite mer mandelmjöl. Prova dig gärna fram tills smeten blir bra. Kokos ”drar i sig” lite vätska och sväller något och ger därmed en fluffighet i bakverket. Inget vi har testat. Men om du testar får du gärna återkomma med hur resultatet blev. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-02-01