Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Torkade äppelringar

Dignande äppelträd i trädgården eller bra pris på svenska äpplen i affären? Ta hand om skörden och förläng säsongen genom att torka dem! Det är ingen större konst alls, allt du behöver är en ugn och lite tid. Ät torkade äpplen som godis eller blanda ner i müsli.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 80°C.
  2. Skala ev och kärna ur äppen. Skär i 2-3 mm tjocka skivor.
  3. Sprid ut äppelringarna på en bakpappersklädd plåt.
  4. Torka i ugnen 3-5 timmar. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt. Tiden varierar beroende på tjocklek, ugn och hur du vill ha dina torkade äppelringar. Använder du varmluftsugn kan du torka flera plåtar med äpplen åt gången. 

För alla

Fria från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

  • 3 äpplen
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?