Torkade äppelringar
Dignande äppelträd i trädgården eller bra pris på svenska äpplen i affären? Ta hand om skörden och förläng säsongen genom att torka dem! Det är ingen större konst alls, allt du behöver är en ugn och lite tid. Ät torkade äpplen som godis eller blanda ner i müsli.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016
Ingredienser
undefined
2 - 3 äpplen
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Goda! Bäst när de är spröda som chips, innan man stoppar dem i en låda! Sen blir de ju lite mjukare.
Tanya
2021-11-02Ett lättare sätt att göra detta är att använda en äppelsvarv. Finns att köpa på ex. Maxi för ca 100 kr. Den skalar och kärnar ur och gör spiraler av äpplena. Sen kan du hänga dem över en tråd. De torkar på ca tre dagar utan värme. Vi hänger våra i tvättstugan. Packa i glasburk och ha som smågodis.
Gunilla
2016-11-01