Tiramisu med rabarber, hallon och apelsin
Italien möter vårprimören rabarber i en frisk tolkning av mångas favoritdessert tiramisu. Kryddad med hallon och apelsin blir tiramisun extra färgglad och fräsch. Låt den gärna ”sätta sig” i kylen över natten. Lite rostad vit choklad är gott att strö över.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016
Ingredienser
6 portioner
Kompott
300 g skivad rabarber
1 dl hallon
1 dl strösocker
2 msk färskpressad citronjuice
1 krm vaniljpulver
Kräm
2 äggulor
250 g mascarpone
1 krm vaniljpulver
Maräng
2 äggvitor
3/4 dl strösocker
Kex
1 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk apelsinlikör (t ex Cointreau)
10 savoiardikex
Till servering
färska hallon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1224 KJ / 293 kCal
Fett8 g
Salt0.34 g
Kolhydrater49 g
Protein4 g
Kommentarer
Jättegott! Bytte hallon mit jordgubbar i kompotten! Doppade sen kexen i flädersaft! Utmärkt dessert att förbereda kvällen innan! Mycket smarrig!
Åsa
2020-06-20Använde jordgubbar istället för rabarber och ökade mängden hallon något. Använde heller inte någon alkohol utan bara apelsinjuice. Toppade med hallon o björnbär. Fick tummen upp av alla som åt och allt tog slut! Jättegod och lagom söt. Lätt att göra :-)
Amanda
2020-02-08Jätte gott. Jag gjorde 8 mindre glas då det var mäktigt efter middagen
Ann-christin
2019-07-01