UNDER 60 MIN | Medel

Tiramisu med rabarber, hallon och apelsin

Italien möter vårprimören rabarber i en frisk tolkning av mångas favoritdessert tiramisu. Kryddad med hallon och apelsin blir tiramisun extra färgglad och fräsch. Låt den gärna ”sätta sig” i kylen över natten. Lite rostad vit choklad är gott att strö över.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kompott: Lägg skivad rabarber, hallon, strösocker, färskpressad citronjuice och vaniljpulver i en kastrull. Koka upp och låt småkoka utan lock på medelvärme till en fast kompott, 10–15 minuter. Rör då och då. Låt kallna helt.
  2. Kräm: Vispa äggvulor, mascarpone och vaniljpulver till en slät kräm med elvisp.
  3. Maräng: Vispa äggvitor till ett vitt skum med elvisp. Tillsätt strösocker, lite i taget, och fortsätt vispa till en fast maräng. Rör ner i mascarponekrämen.
  4. Kex: Blanda färskpressad apelsinjuice och apelsinlikör. Doppa savoiardikex i juicen.
  5. Till servering: Varva kompott, kex och mascarponekräm i 6 glas (för 6 port). Servera med färska hallon.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria kex.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost, kontrollera innehållet i kexen.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskostersättning, kontrollera innehållet i kexen.

Tips

Strö över lite Rostad vit choklad vid servering!

Ingredienser

Portioner: 6
Kompott
  • 300 g skivad rabarber
  • 1 dl hallon
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 krm vaniljpulver
Kräm
  • 2 äggulor
  • 250 g mascarpone
  • 1 krm vaniljpulver
Maräng
  • 2 äggvitor
  • 3/4 dl strösocker
Kex
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 2 msk apelsinlikör (t ex Cointreau)
  • 10 savoiardikex
Till servering
  • färska hallon

Näringsvärde
Per portion

Energi 1224 kJ / 293 kCal