Tiramisu med rabarber, hallon och apelsin

33
6
Tiramisu med rabarber, hallon och apelsin

Italien möter vårprimören rabarber i en frisk tolkning av mångas favoritdessert tiramisu. Kryddad med hallon och apelsin blir tiramisun extra färgglad och fräsch. Låt den gärna ”sätta sig” i kylen över natten. Lite rostad vit choklad är gott att strö över.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Tiramisu med rabarber, hallon och apelsin

Ingredienser

6 portioner

Kompott

300 g
skivad rabarber
1 dl
hallon
1 dl
strösocker
2 msk
färskpressad citronjuice
1 krm
vaniljpulver

Kräm

2
äggulor
250 g
mascarpone
1 krm
vaniljpulver

Maräng

2
äggvitor
3/4 dl
strösocker

Kex

1 dl
färskpressad apelsinjuice
2 msk
apelsinlikör (t ex Cointreau)
10
savoiardikex

Till servering

färska hallon

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria kex.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost, kontrollera innehållet i kexen.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskostersättning, kontrollera innehållet i kexen.

Gör så här

Tips

Strö över lite Rostad vit choklad vid servering!

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Åsa

2020-06-20

Jättegott! Bytte hallon mit jordgubbar i kompotten! Doppade sen kexen i flädersaft! Utmärkt dessert att förbereda kvällen innan! Mycket smarrig!

Amanda

2020-02-08

Använde jordgubbar istället för rabarber och ökade mängden hallon något. Använde heller inte någon alkohol utan bara apelsinjuice. Toppade med hallon o björnbär. Fick tummen upp av alla som åt och allt tog slut! Jättegod och lagom söt. Lätt att göra :-)

Ann-christin

2019-07-01

Jätte gott. Jag gjorde 8 mindre glas då det var mäktigt efter middagen

Näringsvärde per portion

Energi 1224 KJ / 293 kCal
Fett 8 g
Salt 0.34 g
Kolhydrater 49 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept