Jordgubbar i maränggrottor
Vi visar steg för steg hur du gör den somriga desserten maränggrottor med jordgubbar.
Allt blir snyggare med topping och tårtan blir extra fin om man garnerar den med spritsad italiensk maräng! Vi visar steg för steg hur du dekorerar dina bakverk och desserter med härligt luftig och söt maräng.
Tips: Här hittar du några av våra recept på italiensk maräng
Den här marängen stelnar inte som vanlig maräng, eftersom den inte gräddas i ugn. Tricket är att koka en sockerlag att göra marängen av.
Följ instruktionerna i filmen eller steg för steg nedanför videon.
Vispa äggvita, socker och citronjuice till en fast maräng.
Blanda vatten och socker i en kastrull. Låt koka till 122°C.
Tillsätt sockerlagen till marängen och vispa i ca 10 minuter, tills det har svalnat.
Spritsa eller skeda på marängen på ditt bakverk.
Se till att ha en baktermometer så du vet när sockerlagen är tillräckligt varm.
Vill du kan bränna av marängen med en gasolbrännare så att den får en gräddad yta.
Godaste tårtan med vuxen punschsmak. Underst en mandelbotten med brynt smör, på det en krämig punschparfait och på toppen fluffigt spritsad italiensk maräng. Bränn av marängen för största effekt. Bjud med hallonsås och färska hallon.
Mandeltårta med punschparfait och italiensk marängVi visar steg för steg hur du gör den somriga desserten maränggrottor med jordgubbar.
Gör din dessert både vacker och god med denna karamelltopping. Så gör du!
Vi visar steg för steg hur du gör den klassiska italienska desserten tiramisu i glas.
Vi visar steg för steg hur du gör egna maränger. Lätta, kritvita och härligt spröda.
Vi visar steg för steg hur du gör rulltårtan kokos- och hallonstubbe. Perfekt till fikat!
En favoritdessert som har allt - vacker, enkel och god. Så här gör du!
Gör enkelt den supergoda nutellapizzan med smördeg eller filodeg, toppad med frukt och bär
I vår matskola visar vi hur du gör fluffig hallonsufflé, en elegant dessert till middagen.
Här visar vi steg för steg hur du gör blad av marsipan att garnera prinsesstårtan med.