Allt blir snyggare med topping och tårtan blir extra fin om man garnerar den med spritsad italiensk maräng! Vi visar steg för steg hur du dekorerar dina bakverk och desserter med härligt luftig och söt maräng.
Tips: Här hittar du några av våra
recept på italiensk maräng
Den här marängen stelnar inte som vanlig maräng, eftersom den inte gräddas i ugn. Tricket är att koka en sockerlag att göra marängen av.
Följ instruktionerna i filmen eller steg för steg nedanför videon.
Vispa äggvita, socker och citronjuice till en fast maräng.
Blanda vatten och socker i en kastrull. Låt koka till 122°C.
Tillsätt sockerlagen till marängen och vispa i ca 10 minuter, tills det har svalnat.
Spritsa eller skeda på marängen på ditt bakverk.
Se till att ha en baktermometer så du vet när sockerlagen är tillräckligt varm.
Vill du kan bränna av marängen med en gasolbrännare så att den får en gräddad yta.