Närodlat, opretentiöst, vackert och ljuvligt gott! Buffé besöker hyllade Bungenäs Matsal som dukar upp för ett svenskt midsommarfirande med närodlat i fokus.
Tips! Här hittar du fler
recept till midsommar
Cirka tre kilometer från Fårösund på norra Gotland, där landskapet är kargt men häpnadsväckande vackert, hittar man Bungenäs – en skyddad liten halvö gömd mellankalksten och öppet hav. Här finns två av Gotlands mest omsusade matdestinationer: Bungenäs Matsal och Kalkladan som sedan 2017 drivs av Sonny Gustavsson, med Simon Hedö och Kalle Hurtig Edlund vid köksrodret.
I Kalkladan serverar vi enkel men vällagad sommarmat från lunch till middag, medan minimalistiskt inredda Bungenäs Matsal erbjuder fine dining med fokus på färsk fisk och grönsaker.
I princip alla grönsaker vi serverar är odlade någonstans på ön, vilket möjliggör för fräscha, dynamiska och säsongsbetonade menyer. Vi har ett nära samarbete med lokala producenter vilket gör att vi kan servera mat lagad på råvaror av högsta kvalitet, men det gynnar även hela Gotland och dess bönder.
Grundtanken är att enkelt alltid är både godast och bäst!