Glad sommar!

En svensk midsommar

Närodlat, opretentiöst, vackert och ljuvligt gott! Buffé besöker hyllade Bungenäs Matsal som dukar upp för ett svenskt midsommarfirande med närodlat i fokus.
Tips! Här hittar du fler recept till midsommar

Cirka tre kilometer från Fårösund på norra Gotland, där landskapet är kargt men häpnadsväckande vackert, hittar man Bungenäs – en skyddad liten halvö gömd mellankalksten och öppet hav. Här finns två av Gotlands mest omsusade matdestinationer: Bungenäs Matsal och Kalkladan som sedan 2017 drivs av Sonny Gustavsson, med Simon Hedö och Kalle Hurtig Edlund vid köksrodret.

Hej Simon och Kalle, berätta om Kalkladan och Bungenäs Matsal!

I Kalkladan serverar vi enkel men vällagad sommarmat från lunch till middag, medan minimalistiskt inredda Bungenäs Matsal erbjuder fine dining med fokus på färsk fisk och grönsaker.

Hur jobbar ni med närodlat? 

I princip alla grönsaker vi serverar är odlade någonstans på ön, vilket möjliggör för fräscha, dynamiska och säsongsbetonade menyer. Vi har ett nära samarbete med lokala producenter vilket gör att vi kan servera mat lagad på råvaror av högsta kvalitet, men det gynnar även hela Gotland och dess bönder.

Vad mer kännetecknar er matlagning?

Grundtanken är att enkelt alltid är både godast och bäst!

Simon och Kalles midsommar-recept

  1. Matjessill med kavring och Västerbottensost

    1. Matjessill med kavring och Västerbottensost

    Betyg 4.4 av 5.
    17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Sommar på en tallrik! Matjessill serveras tillsammans med hängd gräddfil, färskpotatis i brynt smör, krispig kavring och ägg för att sedan toppas med riven Västerbottensost.

    Matjessill med kavring och Västerbottensost
  2. Primörsallad med lax och nobisdressing

    2. Primörsallad med lax och nobisdressing

    Betyg 4.3 av 5.
    19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Ta tillvara säsongens krispiga och härliga primörer. Här serveras de tillsammans med varmrökt lax och en len och krämig nobisdressing. En perfekt rätt att servera vid sommarens alla festligheter.

    Primörsallad med lax och nobisdressing
  3. Kryddiga lammracks med matvetesallad

    3. Kryddiga lammracks med matvetesallad

    Betyg 4 av 5.
    5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Lammracks kryddade med torkade örter, spiskummin och cayennepeppar. Avnjuts tillsammans med en fräsch matvetesallad och sås med örtighet från persillade och sting från vitlök och tabasco.

    Kryddiga lammracks med matvetesallad
  4. Spetskål med fetaost och myntahallon

    4. Spetskål med fetaost och myntahallon

    Betyg 4.1 av 5.
    10 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer.

    Spetskålen är en utmärkt grönsak att lägga på grillen! Kålens sötma framträder och tillsammans med sältan i fetaosten och syran i hallonen blir detta snabbt en ny favorit med oväntade smakkombinationer.

    Spetskål med fetaost och myntahallon
  5. Halloumisallad med citronmajo och krispigt bovete

    5. Halloumisallad med citronmajo och krispigt bovete

    Betyg 4.4 av 5.
    7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Genom att lägga halloumi hel på grillen blir tillagningen lättare. Marinera osten i persilja och citron och servera tillsammans med sallad, picklad rödlök, egen citronmajonnäs och krispigt rostat bovete.

    Halloumisallad med citronmajo och krispigt bovete
  6. Buffelmozzarella med tomat och brynt smör

    6. Buffelmozzarella med tomat och brynt smör

    Betyg 4.3 av 5.
    7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Rostade pumpakärnor, saftiga tomater och bitar av krämig buffelmozzarella toppas med nötigt brynt smör. En enkel men lyxig, fräsch och inte minst väldigt god förrätt!

    Buffelmozzarella med tomat och brynt smör
  7. Pavlova med körsbär och rostad vit choklad

    7. Pavlova med körsbär och rostad vit choklad

    Betyg 4.7 av 5.
    6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Visste du att pavlova både är Nya Zeelands och Australiens nationalrätt? Eller att den är döpt efter den ryska balettdansösen Anna Pavlova? Här serveras den klassiska efterrätten med en syrlig körsbärskompott, vispad grädde och rostad vit choklad.

    Pavlova med körsbär och rostad vit choklad
  8. Jordgubbar med krossade drömmar och punschgrädde

    8. Jordgubbar med krossade drömmar och punschgrädde

    Betyg 4.3 av 5.
    4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Krossade drömmar behöver inte betyda något dåligt, i denna ljuvliga dessert är det snarare tvärtom! Söta jordgubbar som serveras med krispigt smul av drömmar och fluffig vispgrädde smaksatt med punsch.

    Jordgubbar med krossade drömmar och punschgrädde

Artiklar (1094)

Glad midsommar!

En härlig midsommarmeny

Rabarber spritz, gravad lax med löjromskräm, grillad flankstek och jordgubbstårta.

Gott nytt år!

Tre nyårsmenyer

Så lyckas du med nyårsmaten, från vego till kött och fisk.

Klassiskt möter nytt

Påsk hos Lis Mejeri

Buffé firar påsk hos Lis Mejeri utanför Falkenberg med modern påskmat.