Halloumisallad med citronmajo och krispigt bovete
Genom att lägga halloumi hel på grillen blir tillagningen lättare. Marinera osten i persilja och citron och servera tillsammans med sallad, picklad rödlök, egen citronmajonnäs och krispigt rostat bovete.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
6 portioner
Picklad rödlök
2 rödlökar
1/2 tsk salt
1 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 dl vatten
Citronmajonnäs
2 små äggulor (à ca 10 g)
1 msk finrivet citronskal
2 tsk färskpressad citronjuice
1 tsk dijonsenap
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk salt
2 dl rapsolja
4 msk helt bovete
1/2 kruka persilja
1 msk finrivet citronskal
1 msk rapsolja
400 g halloumi eller svensk grillost
2 krukor sallad
1 förp smörgåskrasse (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2282 KJ / 545 kCal
Fett48 g
Salt4 g
Kolhydrater11 g
Protein17 g
Kommentarer
Bra att känna till är att bovete kan ge upphov till allergiska reaktioner. Det är inte alls ovanligt med klåda och svullnad i ögon, nässelutslag, rinnsnuva, nysningar, och kli i halsen. Bovete är därför något man bör se upp med som glutenfritt alternativ och vara noga med att informera om när mat innehåller bovete.
Sofia
2022-08-21Alldeles för mycket salt. Skulle det vara 1 krm?
Sanne
2022-07-17