Pavlova med körsbär och rostad vit choklad

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
2
Pavlova med körsbär och rostad vit choklad

Visste du att pavlova både är Nya Zeelands och Australiens nationalrätt? Eller att den är döpt efter den ryska balettdansösen Anna Pavlova? Här serveras den klassiska efterrätten med en syrlig körsbärskompott, vispad grädde och rostad vit choklad.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Pavlova med körsbär och rostad vit choklad

Ingredienser

6 portioner
3 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk majsstärkelse
1 tsk vitvinsvinäger

Körsbärskompott

1 vaniljstång
500 g urkärnade körsbär
1 dl syltsocker
1 stjärnanis
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl färskpressad citronjuice
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Jätte gott, men också extremt sött

Marianna

2022-08-10

Hej! Jag undrar om man kan göra själva pavlovamarängen i förväg? Och i så fall, hur länge i förväg?

Charlotta

2022-06-20

Hej Charlotta! Ursäkta sent svar. Det går bra att göra marängerna i förväg och de håller i minst 2-3 dagar om du förvarar dem lufttätt (i en fryspåse eller i matlådor) i rumstemperatur. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-07-21

Näringsvärde per portion

Energi2203 KJ / 527 kCal
Fett27 g
Salt0.1 g
Kolhydrater66 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Körsbärssylt med choklad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Körsbärssylt
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Körsbärskompott
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marmelad med morot och stjärnanis
Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minidoughnuts med körsbärssylt
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga