Pavlova med körsbär och rostad vit choklad
Visste du att pavlova både är Nya Zeelands och Australiens nationalrätt? Eller att den är döpt efter den ryska balettdansösen Anna Pavlova? Här serveras den klassiska efterrätten med en syrlig körsbärskompott, vispad grädde och rostad vit choklad.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
6 portioner
3 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk majsstärkelse
1 tsk vitvinsvinäger
Körsbärskompott
1 vaniljstång
500 g urkärnade körsbär
1 dl syltsocker
1 stjärnanis
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl färskpressad citronjuice
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2203 KJ / 527 kCal
Fett27 g
Salt0.1 g
Kolhydrater66 g
Protein5 g
Kommentarer
Jätte gott, men också extremt sött
Marianna
2022-08-10Hej! Jag undrar om man kan göra själva pavlovamarängen i förväg? Och i så fall, hur länge i förväg?
Charlotta
2022-06-20Hej Charlotta! Ursäkta sent svar. Det går bra att göra marängerna i förväg och de håller i minst 2-3 dagar om du förvarar dem lufttätt (i en fryspåse eller i matlådor) i rumstemperatur. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-07-21