Visste du att pavlova både är Nya Zeelands och Australiens nationalrätt? Eller att den är döpt efter den ryska balettdansösen Anna Pavlova? Här serveras den klassiska efterrätten med en syrlig körsbärskompott, vispad grädde och rostad vit choklad.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut choklad och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jätte gott, men också extremt sött
Marianna
2022-08-10Hej! Jag undrar om man kan göra själva pavlovamarängen i förväg? Och i så fall, hur länge i förväg?
Charlotta
2022-06-20Hej Charlotta! Ursäkta sent svar. Det går bra att göra marängerna i förväg och de håller i minst 2-3 dagar om du förvarar dem lufttätt (i en fryspåse eller i matlådor) i rumstemperatur. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-07-21