Spetskål med fetaost och myntahallon
![Spetskål med fetaost och myntahallon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240755/cf_259/spetskal_med_fetaost_och_myntahallon.jpg)
Spetskålen är en utmärkt grönsak att lägga på grillen! Kålens sötma framträder och tillsammans med sältan i fetaosten och syran i hallonen blir detta snabbt en ny favorit med oväntade smakkombinationer.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
![Spetskål med fetaost och myntahallon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240755/cf_259/spetskal_med_fetaost_och_myntahallon.jpg)
Ingredienser
6 portioner
800 g spetskål
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 kruka mynta
125 g färska hallon
2 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
150 g fetaost
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: välj tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Tips
Prova också att grilla vitkål i klyftor istället för spetskål.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi728 KJ / 175 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein6 g
Kommentarer
Snabbt förberedd och lagad. Spännande kombination med hallon och mynta
Lisa
2024-05-25Väldigt gott!
Pernilla
2022-08-07Riktigt gott även med körsbär!! Fick dock göra ett utbyte då hallonen hann bli lite dåliga. :( Så jag provade med mörka körsbär istället, som även safta till sig ytterligare då jag klippte de i småbitar i en skål.
Salla
2022-07-28