Spetskål med fetaost och myntahallon
Spetskålen är en utmärkt grönsak att lägga på grillen! Kålens sötma framträder och tillsammans med sältan i fetaosten och syran i hallonen blir detta snabbt en ny favorit med oväntade smakkombinationer.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
6 portioner
800 g spetskål
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 kruka mynta
125 g färska hallon
2 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
150 g fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi728 KJ / 175 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein6 g
Kommentarer
Snabbt förberedd och lagad. Spännande kombination med hallon och mynta
Lisa
2024-05-25Väldigt gott!
Pernilla
2022-08-07Riktigt gott även med körsbär!! Fick dock göra ett utbyte då hallonen hann bli lite dåliga. :( Så jag provade med mörka körsbär istället, som även safta till sig ytterligare då jag klippte de i småbitar i en skål.
Salla
2022-07-28