Spetskål med fetaost och myntahallon

Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
6
Spetskål med fetaost och myntahallon

Spetskålen är en utmärkt grönsak att lägga på grillen! Kålens sötma framträder och tillsammans med sältan i fetaosten och syran i hallonen blir detta snabbt en ny favorit med oväntade smakkombinationer.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Spetskål med fetaost och myntahallon

Ingredienser

6 portioner
800 g spetskål
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 kruka mynta
125 g färska hallon
2 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
150 g fetaost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Snabbt förberedd och lagad. Spännande kombination med hallon och mynta

Lisa

2024-05-25

Väldigt gott!

Pernilla

2022-08-07

Riktigt gott även med körsbär!! Fick dock göra ett utbyte då hallonen hann bli lite dåliga. :( Så jag provade med mörka körsbär istället, som även safta till sig ytterligare då jag klippte de i småbitar i en skål.

Salla

2022-07-28

Näringsvärde per portion

Energi728 KJ / 175 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Grillad spetskål med kaprisdressing
Betyg 3.9 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad sweet panzanella
Betyg 3 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad mangotårta med yoghurtkvarg
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hallonsås
Betyg 3 av 5.
93 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Snabb hallonsorbet med mynta
Betyg 3.5 av 5.
41 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga