Matjessill med kavring och Västerbottensost

Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
1
Matjessill med kavring och Västerbottensost

Sommar på en tallrik! Matjessill serveras tillsammans med hängd gräddfil, färskpotatis i brynt smör, krispig kavring och ägg för att sedan toppas med riven Västerbottensost.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Matjessill med kavring och Västerbottensost

Ingredienser

6 portioner
3 dl  gräddfil
500 g  färskpotatis
4   skivor kavring
3 msk  rapsolja
6   ägg
50 g  smör
ca 500 g  matjessillfilé
1   stor rödlök (à ca 150 g)
100 g  Västerbottensost

Till servering

smörgåskrasse

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av gräddfil och smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat

Kommentar

Varför koka gräddfil? Helt galet. Grekisk yoghurt el cream fraish rekommenderas. Krångla inte till det!

Christina

2022-07-25

Näringsvärde per portion

Energi2953 KJ / 706 kCal
Fett51 g
Salt6 g
Kolhydrater35 g
Protein27 g

Testa liknande recept

Osttårta med Västerbottensost och matjessill
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessill, kavringssmul och brynt smörkräm
Betyg 4.8 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjessill med gulbeta och rågcrunch
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessilltårta (lättare variant)
Betyg 3.4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessilltårta
Betyg 4.5 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Currysill med dill
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga