Buffelmozzarella med tomat och brynt smör

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
0
Buffelmozzarella med tomat och brynt smör

Rostade pumpakärnor, saftiga tomater och bitar av krämig buffelmozzarella toppas med nötigt brynt smör. En enkel men lyxig, fräsch och inte minst väldigt god förrätt!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Buffelmozzarella med tomat och brynt smör

Ingredienser

6 portioner
100 g smör
1 dl pumpakärnor
500 g körsbärstomater
1 rödlök
3 buffelmozzarella (à 100 g)
2 msk rödvinsvinäger
4 msk kallpressad rapsolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Till servering

gärna smörgåskrasse eller fänkålsskott

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1688 KJ / 404 kCal
Fett36 g
Salt1 g
Kolhydrater7 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Ostbollar med cheddar
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad paprika med tomat och mozzarella
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad rotselleri med citron och brynt smör
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ratatouillesås, korv och mozzarellapizza
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Olivoljefräst kål med fetaost och pumpakärnor
Betyg 4.4 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bruschetta med mozzarella
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga