Kryddiga lammracks med matvetesallad
Lammracks kryddade med torkade örter, spiskummin och cayennepeppar. Avnjuts tillsammans med en fräsch matvetesallad och sås med örtighet från persillade och sting från vitlök och tabasco.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
6 portioner
Vitlökssås
2 dl matyoghurt (10%)
2 msk persillade
1 tsk honung
1 riven vitlöksklyfta
1/2 krm tabasco
salt
Matvetesallad
3 dl matvete
500 g körsbärstomater (gärna blandade färger)
1 gurka
1 rödlök
1 kruka gräslök
2 msk olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
svartpeppar
ca 1 kg lammracks
2 tsk hel kummin
1 1/2 msk malen spiskummin
1 krm cayennepeppar
6 svartpepparkorn
1 msk malen kanel
1 msk torkad oregano
2 tsk salt
1 msk olivolja
2 dl ajvar relish
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2451 KJ / 585 kCal
Fett38 g
Salt3 g
Kolhydrater22 g
Protein36 g
Kommentarer
Salt vitlökssås! Håller med en tidigare recensent, ska det kanske vara 2 teskedar persillade. Annars var det ett härligt recept. Lammet blev så gott med kryddblandningen
Susanne
2022-08-04Vitlökssås enormt salt. Ska det vara 2 tsk istf msk Persillade?
Mats
2022-07-03