När vintern känns som mörkast plockar vi fram sommarens bär ur frysen och använder dem i allt från milkshake till pop tarts och bullar!
Tips: Här hittar du alla våra
recept med bär!
Recept och styling Sara Aasum Hultberg Foto Lennart Weibull
Dela med vänner
Recept med frysta bär
Vegansk milkshake med hallon
6
1
Lyxa till det med en krämig vegansk milkshake med en bas på mixade cashewnötter. Milkshaken får smak av hallon, agavesirap och vaniljpulver. Dessutom – kokosgrädde på toppen för den ultimata milkshake-upplevelsen.
Financier är ett traditionellt franskt bakverk med smak av mandel och brynt smör. Här bakar vi en variant av de saftiga små kakorna smaksatta med björnbär och hackade pistagenötter. Enkla att baka men imponerar definitivt på fikagästerna!
Söta på både insidan och utsidan! Dessa magiska pop tarts med hallonfyllning får vem som helst på fall. Här får det klassiska amerikanska bakverket en ljuvlig hallonfyllning och dekoreras med en vackert rosa hallonglasyr.
Plocka fram de frysta lingonen och baka magiska lingonbullar! En bulldeg kavlas tunt och fylls med smör, lingon och dulce de leche. Resultatet? Saftiga, karamelliga, syrliga och sockriga drömbakverk.
Goda och lättbakade blåbärsmuffins som går lika bra att göra på färska som frysta blåbär. Eftersom att blåbär är ganska söta behövs inte så mycket socker. Underbara till fikat eller barnkalaset.
Lite salt i smeten och brynt smör ger denna hallonpaj det lilla extra! Det går lika bra att använda färska som frysta hallon. Servera med vispad grädde. Hacka ner vit choklad i vispgrädden för extra lyx.
Frysta bär går utmärkt att baka med, om du tillsätter dem medan de fortfarande är frysta. Då fördelar de sig jämt och missfärgar inte smeten. Blanda ner årets lingonskörd i dessa ljuvliga kokosmuffins.
Lätt att laga och variera i oändlighet. Här är fyra fantastiskt goda recept på matpaj som bevisar att pajen förtjänar att behålla sin stjärnplats på mathimlen.
I slutet av maj är det dags för världens muslimer att bryta fastan med högtiden eid al-fitr. Buffé bjöd in kvinnorna bakom organisationen Yalla Rinkeby att visa hur de stora festligheterna smakar och dela med sig av sina bästa recept till eid al-fitr.