ÖVER 60 MIN | Medel

Pop tarts med hallon

Söta på både insidan och utsidan! Dessa magiska pop tarts med hallonfyllning får vem som helst på fall. Här får det klassiska amerikanska bakverket en ljuvlig hallonfyllning och dekoreras med en vackert rosa hallonglasyr.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hallonsylt: Tvätta och finriv det yttersta skalet av citronen.
  2. Lägg hallon, socker, citronskal- och juice i en kastrull och koka ca 10 minuter på medelvärme tills den tjocknar. Låt svalna.
  3. Mördeg: Blanda smör och socker smuligt i en köksmaskin med vinge. Tillsätt mjöl, salt och sist ägget och blanda till en jämn deg. Plasta och låt vila i kylen ca 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Kavla ut degen till en rektangel ca 30 x 40 cm. Klicka ut 20 klickar, ca 1 tsk, hallonsylt (för ca 20 st) med jämna mellanrum på ena halvan av degen. Pensla med ägg mellan syltklickarna på samma halva. Vik sedan över degen från andra sidan och tryck försiktigt runt sylten. Skär sedan fyrkanter och lägg på en bakpappersklädd plåt. Tryck med en gaffel runt om så att kanterna försluts.
  6. Till pensling: Pensla kakorna med ett uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen ca 10–15 minuter. Låt svalna.
  7. Glasyr: Koka upp hallon och vatten i en kastrull. Mixa slätt och sila genom en finmaskig sil.
  8. Ta 2 msk av purén (för ca 20 st) och blanda med citronjuice och florsocker. Toppa kakorna med glasyren.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: ca 20 st
Hallonsylt
  • 150 g frysta hallon
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk citronskal
  • 2 - 3 msk färskpressad citronjuice
Mördeg
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 1/3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
Till pensling
  • 1 ägg
Glasyr
  • 1 dl frysta hallon
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • ca 3 dl florsocker