Pop tarts med hallon

11
0
Pop tarts med hallon

Söta på både insidan och utsidan! Dessa magiska pop tarts med hallonfyllning får vem som helst på fall. Här får det klassiska amerikanska bakverket en ljuvlig hallonfyllning och dekoreras med en vackert rosa hallonglasyr.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020

Pop tarts med hallon

Ingredienser

ca 20 st

Hallonsylt

150 g
frysta hallon
1 dl
strösocker
2 tsk
citronskal
2 - 3 msk
färskpressad citronjuice

Mördeg

100 g
smör
1 dl
strösocker
3 1/3 dl
vetemjöl
1 krm
salt
1
ägg

Till pensling

1
ägg

Glasyr

1 dl
frysta hallon
1 msk
vatten
1 tsk
färskpressad citronjuice
ca 3 dl
florsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Testa liknande recept