Kokosmuffins med lingon
Frysta bär går utmärkt att baka med, om du tillsätter dem medan de fortfarande är frysta. Då fördelar de sig jämt och missfärgar inte smeten. Blanda ner årets lingonskörd i dessa ljuvliga kokosmuffins.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017
Ingredienser
15 st
150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl riven kokos
1 dl mjölk (3%)
2 dl frysta lingon
1 tsk majsstärkelse
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt mjölken mot mjölkfri ersättningsprodukt eller vatten.
Näringsvärdet är beräknat per muffins.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi831 KJ / 199 kCal
Fett12 g
Kolhydrater20 g
Protein3 g
Kommentar
Toppenrecept men blir fler (normalstora) än vad som anges. Även bakat med hallon, gott!
Ylva
2022-01-04