Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kokosmuffins med lingon

Frysta bär går utmärkt att baka med, om du tillsätter dem medan de fortfarande är frysta. Då fördelar de sig jämt och missfärgar inte smeten. Blanda ner årets lingonskörd i dessa ljuvliga kokosmuffins.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smält smöret, låt det svalna lite.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och kokos i en bunke.
  5. Tillsätt mjölblandningen, mjölk och smör i smeten och vänd runt med en slickepott så att allt blandas.
  6. Sätt ut 15 st muffinsformar på en plåt (för 15 st).
  7. Ta lingonen ur frysen, blanda med majsstärkelsen. Vänd snabbt ner bären i smeten och klicka direkt i formarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt mjölken mot mjölkfri ersättningsprodukt eller vatten.

Näringsvärdet är beräknat per muffins.

Ingredienser

Portioner: 15 st
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 2 dl frysta lingon
  • 1 tsk majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 831 kJ / 199 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept