Bullar med lingon och kola

6
3
Bullar med lingon och kola

Plocka fram de frysta lingonen och baka magiska lingonbullar! En bulldeg kavlas tunt och fylls med smör, lingon och dulce de leche. Resultatet? Saftiga, karamelliga, syrliga och sockriga drömbakverk.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020

Bullar med lingon och kola

Ingredienser

ca 40 st

Deg

50 g
färsk jäst
5 dl
kallt vatten
2 dl
strösocker
1
ägg
1 tsk
salt
200 g
rumsvarmt smör
1 msk
mortlad kardemumma
15 dl
vetemjöl (15 dl vetemjöl motsvarar ca 900 g)

Fyllning

200 g
rumsvarmt smör
1.5 dl
strösocker
3 dl
frysta lingon
2 msk
majsstärkelse
2 msk
ljus sirap
1.5 dl
mandelmjöl

Till pensling

1
ägg
1
burk dulce de leche eller karamelliserad mjölk (à ca 400 g)

Topping

50 g
smör
2 dl
strösocker
1 msk
mortlad kardemumma

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein och ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Karin

3/2/2020

Mkt lös deg. Blev ändå lite smaklösa. Svårt med ”hålet” gör kolasåsen. Godare med vanlig bullar!

Jenny

2/23/2020

Jättegoda bullar! Jäste bullarna lite längre efter utbakningen och de blev otroligt saftiga.

Solweig

2/23/2020

Degen blev väldigt lös, bered dig på att behöva tillsätta mer mjöl. Fyllningen är svår att breda ut. Jag tycker inte att man ska blanda i bären i fyllningssmeten. Strö dem över den utbredda fyllningen innan du rullar ihop.

Testa liknande recept