Bullar med lingon och kola
Plocka fram de frysta lingonen och baka magiska lingonbullar! En bulldeg kavlas tunt och fylls med smör, lingon och dulce de leche. Resultatet? Saftiga, karamelliga, syrliga och sockriga drömbakverk.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020
Ingredienser
ca 40 st
Deg
50 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
2 dl strösocker
1 ägg
1 tsk salt
200 g rumsvarmt smör
1 msk mortlad kardemumma
15 dl vetemjöl (15 dl vetemjöl motsvarar ca 900 g)
Fyllning
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl frysta lingon
2 msk majsstärkelse
2 msk ljus sirap
1 1/2 dl mandelmjöl
Till pensling
1 ägg
1 burk dulce de leche eller karamelliserad mjölk (à ca 400 g)
Topping
50 g smör
2 dl strösocker
1 msk mortlad kardemumma
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Extremt mycket smör
Alexandra
2022-11-20Mkt lös deg. Blev ändå lite smaklösa. Svårt med ”hålet” gör kolasåsen. Godare med vanlig bullar!
Karin
2020-03-02Jättegoda bullar! Jäste bullarna lite längre efter utbakningen och de blev otroligt saftiga.
Jenny
2020-02-23