ÖVER 60 MIN | Enkel

Vegansk milkshake med hallon

Lyxa till det med en krämig vegansk milkshake med en bas på mixade cashewnötter. Milkshaken får smak av hallon, agavesirap och vaniljpulver. Dessutom – kokosgrädde på toppen för den ultimata milkshake-upplevelsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ställ burken med kokosgrädde i kylen.
  2. Blötlägg cashewnötterna i vatten minst 3 timmar i kylen. Sila bort vattnet.
  3. Mixa cashewnötterna med kallt vatten i en blender till en slät kräm.
  4. Tillsätt is, hallon, agave, vaniljpulver och salt och mixa slätt.
  5. Ta ut det översta hårda i kokosgrädden och vispa fluffig med elvisp. Toppa milkshaken med kokosgrädden och gärna frystorkade hallon.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Använd resten av kokosgrädden i en smoothie, chiapudding eller gryta. Grädden håller ca 4-5 dagar i kylen men kan även frysas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl naturella cashewnötter
  • 3 dl kallt vatten
  • ca 1 dl isbitar
  • 2 dl frysta hallon
  • 2 msk agavesirap
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm flingsalt
Topping
  • ca 1 1/2 dl kokosgrädde
  • ev frystorkade hallon