Blåbärsmuffins med mindre socker

46
4
Blåbärsmuffins med mindre socker

Goda och lättbakade blåbärsmuffins som går lika bra att göra på färska som frysta blåbär. Eftersom att blåbär är ganska söta behövs inte så mycket socker. Underbara till fikat eller barnkalaset.

Blåbärsmuffins med mindre socker

Ingredienser

12 stycken
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl flytande margarin
2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
200 g blåbär frysta eller färska

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av matfett och mjölk. Näringsvärdet är beräknat per muffins.

Gör så här

Tips

Receptet kommer från boken "Hjälpredan för typ 1-diabetes" och är skapat och styleat av Liselotte Forslin. Tänk på att även om ingredienserna i detta bakverk var för sig kan tänkas vara nyttigare än i vanliga bakverk, innehåller ändå detta recept mycket kcal. Det betyder att de bör ätas sällan och i begränsad mängd.

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Celine

2022-01-22

Kan man byta graham mot typ mixad havregryn?

Therese

2021-11-22

Riktigt goda. När man är van vid muffins med mycket socker, så känns det som om det saknas något, men jag tycker de var väldigt bra balanserade i smaken. Jag fick ut fler än 12 st, men tror inte mina muffinsformar är extra små, snarare svensk standardstorlek.

Johanna

2018-05-13

Vi bytte blåbär mot småhackade jordgubbar. Eftersom vi inte hade flytande matfett tog vi 50 gr smält smöroch en halv dl olja istället. Det blev en aning mer smet än vad jag vågade hälla i de relativt stora muffinsformarna. Resultatet blev ljuvliga sommarmuffins som känns en aning nyttigare med det lite grövre inslaget från grahamsmjölet.

Näringsvärde per portion

Energi 756 KJ / 181 kCal
Fett 8 g
Salt 0.44 g
Kolhydrater 25 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden