Blåbärsmuffins med mindre socker
Goda och lättbakade blåbärsmuffins som går lika bra att göra på färska som frysta blåbär. Eftersom att blåbär är ganska söta behövs inte så mycket socker. Underbara till fikat eller barnkalaset.
Ingredienser
12 st
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl flytande margarin
2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
200 g blåbär frysta eller färska
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av matfett och mjölk.
Näringsvärdet är beräknat per muffins.
Gör så här
Tips
Receptet kommer från boken "Hjälpredan för typ 1-diabetes" och är skapat och styleat av Liselotte Forslin. Tänk på att även om ingredienserna i detta bakverk var för sig kan tänkas vara nyttigare än i vanliga bakverk, innehåller ändå detta recept mycket kcal. Det betyder att de bör ätas sällan och i begränsad mängd.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi756 KJ / 181 kCal
Fett8 g
Salt0.44 g
Kolhydrater25 g
Protein3 g
Kommentarer
Använde rapsolja istället för margarin; funkade fint och blev gott!
Melanie carina
2024-04-05Vi tillsatte 1 krm vaniljpulver för att få en sötare smak. Jättegoda!
Maria
2022-12-15Kan man byta graham mot typ mixad havregryn?
Celine
2022-01-22