Blåbärsmuffins med mindre socker

38
2
Blåbärsmuffins med mindre socker

Goda och lättbakade blåbärsmuffins som går lika bra att göra på färska som frysta blåbär. Eftersom att blåbär är ganska söta behövs inte så mycket socker. Underbara till fikat eller barnkalaset.

Skriv ut
Blåbärsmuffins med mindre socker

Ingredienser

12 stycken
2
ägg
1 dl
strösocker
1 dl
flytande margarin
2 dl
mjölk
3 dl
vetemjöl
1 dl
grahamsmjöl
2 tsk
bakpulver
1 krm
salt
200 g
blåbär frysta eller färska

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av matfett och mjölk. Näringsvärdet är beräknat per muffins.

Gör så här

Tips

Receptet kommer från boken "Hjälpredan för typ 1-diabetes" och är skapat och styleat av Liselotte Forslin. Tänk på att även om ingredienserna i detta bakverk var för sig kan tänkas vara nyttigare än i vanliga bakverk, innehåller ändå detta recept mycket kcal. Det betyder att de bör ätas sällan och i begränsad mängd.

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Johanna

2018-05-13

Vi bytte blåbär mot småhackade jordgubbar. Eftersom vi inte hade flytande matfett tog vi 50 gr smält smöroch en halv dl olja istället. Det blev en aning mer smet än vad jag vågade hälla i de relativt stora muffinsformarna. Resultatet blev ljuvliga sommarmuffins som känns en aning nyttigare med det lite grövre inslaget från grahamsmjölet.

Agneta

2018-01-01

Dem blev goda. Tyvärr så hade jag inget grahamsmjöl hemma så jag tog polentamjöl i stället. Jag bytte också ut vetemjölet mot det nya mjölet som kungsörnen har kommit ut med, vetemjöl med rotfrukter.

Näringsvärde per portion

Energi 756 KJ / 181 kCal
Fett 8 g
Salt 0.44 g
Kolhydrater 25 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept