Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Blåbärsmuffins med mindre socker

Goda och lättbakade blåbärsmuffins som går lika bra att göra på färska som frysta blåbär. Eftersom att blåbär är ganska söta behövs inte så mycket socker. Underbara till fikat eller barnkalaset.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C. 
  2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör ner margarin och mjölk. 
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Vänd i blåbären.
  4. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna. 
  5. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av matfett och mjölk. 

Tips

Receptet kommer från boken "Hjälpredan för typ 1-diabetes" och är skapat och styleat av Liselotte Forslin. Tänk på att även om ingredienserna i detta bakverk var för sig kan tänkas vara nyttigare än i vanliga bakverk, innehåller ändå detta recept mycket kcal. Det betyder att de bör ätas sällan och i begränsad mängd.

Ingredienser

Portioner: 12 stycken
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl flytande margarin
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 200 g blåbär frysta eller färska
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 776 kJ / 185 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept