Goda och lättbakade blåbärsmuffins som går lika bra att göra på färska som frysta blåbär. Eftersom att blåbär är ganska söta behövs inte så mycket socker. Underbara till fikat eller barnkalaset.
Ingredienser
12 stycken
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl flytande margarin
2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
200 g blåbär frysta eller färska
För alla
Innehåller gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölk. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av matfett och mjölk. Näringsvärdet är beräknat per muffins.
Gör så här
Tips
Receptet kommer från boken "Hjälpredan för typ 1-diabetes" och är skapat och styleat av Liselotte Forslin. Tänk på att även om ingredienserna i detta bakverk var för sig kan tänkas vara nyttigare än i vanliga bakverk, innehåller ändå detta recept mycket kcal. Det betyder att de bör ätas sällan och i begränsad mängd.
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 4.7 av 5.
4848 personer har röstat
5 st
Kommentarer
Vi tillsatte 1 krm vaniljpulver för att få en sötare smak. Jättegoda!
Maria
2022-12-15
Kan man byta graham mot typ mixad havregryn?
Celine
2022-01-22
Riktigt goda. När man är van vid muffins med mycket socker, så känns det som om det saknas något, men jag tycker de var väldigt bra balanserade i smaken. Jag fick ut fler än 12 st, men tror inte mina muffinsformar är extra små, snarare svensk standardstorlek.
Kommentarer
Vi tillsatte 1 krm vaniljpulver för att få en sötare smak. Jättegoda!
Maria
2022-12-15Kan man byta graham mot typ mixad havregryn?
Celine
2022-01-22Riktigt goda. När man är van vid muffins med mycket socker, så känns det som om det saknas något, men jag tycker de var väldigt bra balanserade i smaken. Jag fick ut fler än 12 st, men tror inte mina muffinsformar är extra små, snarare svensk standardstorlek.
Therese
2021-11-22