Löjromspizza med prästost och potatis.

Betyg 4.7 av 5.
34 personer har röstat
5
Löjromspizza med prästost och potatis.

Gör hemlagad pizza på grillen i sommar och smaksätt med klassiska svenska smaker som löjrom, potatis och prästost. Gör egen pizzadeg och strö över ströbröd så fastnar den inte på grillen. Använd färskpotatis till midsommar för maximal sommarkänsla!

Löjromspizza med prästost och potatis.

Ingredienser

4 port eller ca 10 bufféportioner

Snabbsyrad rödlök

1 1/2 msk  ättika (12%)
1/2 dl  strösocker
1/2 tsk  salt
1 dl  vatten
1   stor rödlök

Pizzadeg

3 dl  vatten (37°C)
50 g  färsk jäst
1 1/2 tsk  salt
1 msk  strösocker
1/2 dl  olivolja
ca 7 dl  vetemjöl special (7 dl motsvarar ca 420 g)
1 dl  ströbröd

Topping

4 dl  riven prästost
6   stora kokta potatisar
100 g  löjrom
2 dl  crème fraiche
3 msk  hackad gräslök

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.

Klara och Hilda från Food4inspiration bjuder på receptet, tack!

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

Funkar alldeles utmärkt med stenbitsrom

Bengt

2022-07-11

Låter mumsigt

Ritha

2018-06-18

Så gott! Älskar idén och variation!

Maria

2017-08-16

Testa liknande recept

Nyttigare hamburgerbröd
Betyg 3.4 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Senapskaviar
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sockersaltad gurkrelish
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostbullar
Betyg 4.6 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia i långpanna med dill och prästost
Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mingelpizza med sparris och lagrad ost
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga