Löjromspizza med prästost och potatis.
Gör hemlagad pizza på grillen i sommar och smaksätt med klassiska svenska smaker som löjrom, potatis och prästost. Gör egen pizzadeg och strö över ströbröd så fastnar den inte på grillen. Använd färskpotatis till midsommar för maximal sommarkänsla!
Ingredienser
4 port eller ca 10 bufféportioner
Snabbsyrad rödlök
1 1/2 msk ättika (12%)
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 dl vatten
1 stor rödlök
Pizzadeg
3 dl vatten (37°C)
50 g färsk jäst
1 1/2 tsk salt
1 msk strösocker
1/2 dl olivolja
ca 7 dl vetemjöl special (7 dl motsvarar ca 420 g)
1 dl ströbröd
Topping
4 dl riven prästost
6 stora kokta potatisar
100 g löjrom
2 dl crème fraiche
3 msk hackad gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Funkar alldeles utmärkt med stenbitsrom
Bengt
2022-07-11Låter mumsigt
Ritha
2018-06-18Så gott! Älskar idén och variation!
Maria
2017-08-16