Löjromspizza med prästost och potatis.

32
5
Löjromspizza med prästost och potatis.

Gör hemlagad pizza på grillen i sommar och smaksätt med klassiska svenska smaker som löjrom, potatis och prästost. Gör egen pizzadeg och strö över ströbröd så fastnar den inte på grillen. Använd färskpotatis till midsommar för maximal sommarkänsla!

Löjromspizza med prästost och potatis.

Ingredienser

4 port eller ca 10 bufféportioner

Snabbsyrad rödlök

1 1/2 msk ättika (12%)
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 dl vatten
1 stor rödlök

Pizzadeg

3 dl vatten (37°C)
50 g färsk jäst
1 1/2 tsk salt
1 msk strösocker
1/2 dl olivolja
ca 7 dl vetemjöl special (7 dl motsvarar ca 420 g)
1 dl ströbröd

Topping

4 dl riven prästost
6 stora kokta potatisar
100 g löjrom
2 dl crème fraiche
3 msk hackad gräslök

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.

Klara och Hilda från Food4inspiration bjuder på receptet, tack!

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Bengt

2022-07-11

Funkar alldeles utmärkt med stenbitsrom

Ritha

2018-06-18

Låter mumsigt

Maria

2017-08-16

Så gott! Älskar idén och variation!