Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Löjromspizza med prästost och potatis.

Gör hemlagad pizza på grillen i sommar och smaksätt med klassiska svenska smaker som löjrom, potatis och prästost. Gör egen pizzadeg och strö över ströbröd så fastnar den inte på grillen. Använd färskpotatis till midsommar för maximal sommarkänsla!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 port eller ca 10 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Syrad rödlök: Blanda ättika, socker, salt och vatten. Skala och skiva löken och blanda den med ättikslagen.
  2. Pizzadeg: Blanda vatten, jäst, salt, socker och olivolja i en bunke. Blanda i lite mjöl i taget tills du fått en elastiskt men ändå relativt fast deg. Spara lite mjöl kvar till utbakningen. Lägg över en bakduk och låt degen jäsa ca 30 minuter.
  3. Topping: Riv osten, skala och skiva potatisen.
  4. Pizzadeg: Dela degen i 4 delar (för 4 st) och kavla ut dem på ett mjölat bakbord. Strö ströbröd på den sida som ligger mot grillgallret för att hindra pizzan från att fastna på gallret. Eller grilla på en pizzasten.
  5. Grilla utan lock i 2-3 minuter, passa då på att strö över ströbröd på den opanerade sidan.
  6. Topping: Vänd pizzan och strö på osten och lägg på potatisen. Stäng locket och låt pizzan baka färdigt i den höga värmen. Låt svalna något. Toppa sedan med löjrom, crème fraiche, syrad rödlök och gräslök.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.

Klara och Hilda från Food4inspiration bjuder på receptet, tack!

Ingredienser

Portioner: 4 port eller ca 10 bufféportioner
Snabbsyrad rödlök
  • 1 1/2 msk ättika (12%)
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 1 stor rödlök
Pizzadeg
  • 3 dl vatten (37°C)
  • 50 g färsk jäst
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 dl olivolja
  • ca 7 dl vetemjöl special (7 dl motsvarar ca 420 g)
  • 1 dl ströbröd
Topping
  • 4 dl riven prästost
  • 6 stora kokta potatisar
  • 100 g löjrom
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan