Grillad matsvinnspizza

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Grillad matsvinnspizza

God, godare godast, egen pizza är ändå alltid bäst. Gör egen pizzadeg, det är inte krångligt och behöver inte ta lång tid samt att det blir så gott. Pizzan toppas sedan med rester du har över. Det kan vara allt från grönsaker, oliver, pesto till nektariner. Naturligtvis även ost, gärna lite olika sorter så blir pizzan riktigt smakrik.

Grillad matsvinnspizza

Ingredienser

4 portioner

Pizzadeg

25 g  jäst
3 dl  ljummet vatten
2 dl  durumvetemjöl
5 dl  vetemjöl special (+ extra till utbakning)
2 msk  olivolja
1/2 tsk  salt

Topping

150 g  valfri ost (t ex get- mozzarella- ädel- eller brieost)
ca 2 - 3 dl  valfria skivade grönsaker (t ex. zucchini, sparris, paprika)
ev 1 - 2   nektariner
2 dl  crème fraiche
1 1/2 dl  nötter eller frön
2 msk  olivolja
1 tsk  nymalen svartpeppar

Serveringsförslag

oliver, kapris och eller kronärtskockor
soltorkade tomater eller pesto
flingsalt
färsk basilika

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: utelsut ädelost, brieost och getost. Välj lagrad hårdost eller laktosfri mozzarella. Välj laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Biryani med grönsaker och nötter
Betyg 2.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillade nektariner och persikor
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fjärilskotlett med nektarinsalsa och getost
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pastadeg
Betyg 4.1 av 5.
121 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönsaksbiffar med rotfrukter och getostkräm
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetspasta
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga