Grillad matsvinnspizza

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Grillad matsvinnspizza

God, godare godast, egen pizza är ändå alltid bäst. Gör egen pizzadeg, det är inte krångligt och behöver inte ta lång tid samt att det blir så gott. Pizzan toppas sedan med rester du har över. Det kan vara allt från grönsaker, oliver, pesto till nektariner. Naturligtvis även ost, gärna lite olika sorter så blir pizzan riktigt smakrik.

Grillad matsvinnspizza

Ingredienser

4 portioner

Pizzadeg

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 dl durumvetemjöl
5 dl vetemjöl special (+ extra till utbakning)
2 msk olivolja
1/2 tsk salt

Topping

150 g valfri ost (t ex get- mozzarella- ädel- eller brieost)
ca 2 - 3 dl valfria skivade grönsaker (t ex. zucchini, sparris, paprika)
ev 1 - 2 nektariner
2 dl crème fraiche
1 1/2 dl nötter eller frön
2 msk olivolja
1 tsk nymalen svartpeppar

Serveringsförslag

oliver, kapris och eller kronärtskockor
soltorkade tomater eller pesto
flingsalt
färsk basilika

Gör så här

00:10:00
00:05:00
00:30:00
00:12:00
00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Grillade nektariner och persikor
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pastadeg
    Betyg 4.1 av 5.136 personer har röstat
    Receptet har 31 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödbetspasta
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad