Grillad matsvinnspizza
God, godare godast, egen pizza är ändå alltid bäst. Gör egen pizzadeg, det är inte krångligt och behöver inte ta lång tid samt att det blir så gott. Pizzan toppas sedan med rester du har över. Det kan vara allt från grönsaker, oliver, pesto till nektariner. Naturligtvis även ost, gärna lite olika sorter så blir pizzan riktigt smakrik.
Ingredienser
4 portioner
Pizzadeg
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 dl durumvetemjöl
5 dl vetemjöl special (+ extra till utbakning)
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
Topping
150 g valfri ost (t ex get- mozzarella- ädel- eller brieost)
ca 2 - 3 dl valfria skivade grönsaker (t ex. zucchini, sparris, paprika)
ev 1 - 2 nektariner
2 dl crème fraiche
1 1/2 dl nötter eller frön
2 msk olivolja
1 tsk nymalen svartpeppar
Serveringsförslag
oliver, kapris och eller kronärtskockor
soltorkade tomater eller pesto
flingsalt
färsk basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer