ÖVER 60 MIN | Medel

Pizza bianco på grillen med röding, mandelpotatis och Västerbottensost

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pizzadeg: Värm vattnet till 37°C. Rör ut jästen med vattnet i en bunke tills den löst sig. Blanda ner salt, socker och olivolja. Blanda i lite mjöl i taget tills du fått en elastisk, men ändå relativt fast deg. Spara lite mjöl till utbakningen. Lägg över en bakduk och låt degen jäsa ca 30 minuter.
  2. Topping: Skölj och koka potatisen försiktigt med skalet kvar tills de är mjuka. Låt potatisen svalna lite, skala och dela potatisen på längden. Riv osten. Dela tomaterna i halvor.  
  3. Pizzadeg: Dela degen i 4 delar (för 4 st) och kavla ut dem på ett mjölat bakbord. Strö ströbröd på den sida som ska ligga mot grillgallret, för att hindra pizzan från att fastna på gallret. Eller grilla pizzorna på en pizzasten. 
  4. Grilla utan lock 2-3 minuter, strö ströbröd på den opanerade sidan.  
  5. Röding: Krydda rödingen med salt och peppar. Grilla rödingen i ett halster över glöden 4-5 minuter, vänd halstret då och då.  
  6. Topping: Vänd pizzan och bred på smetana, strö på osten och lägg på potatis och tomater. Stäng locket och låt pizzan baka färdigt i den höga värmen.  
  7. Bryt bitar av rödingen och lägg på pizzan, garnera med dill.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.

Ingredienser

Portioner: 4
Pizzadeg
  • 3 dl vatten
  • 50 g färsk jäst
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 dl olivolja
  • ca 9 dl vetemjöl special (9 dl motsvarar ca 540 g)
  • 1 dl ströbröd
Topping
  • 400 g mandelpotatis
  • 200 g Västerbottensost
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl smetana
  • 1 msk olja
  • 1 kruka dill
Röding
  • 2 rödingfiléer (à ca 200 g)
  • salt
  • svartpeppar