Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Glutenfri pizzadeg

Klart man ska kunna få till en bra glutenfri pizzadeg utan att tumma på varken smak eller konsistens. Bred ut den kladdiga degen med en slickepott direkt på plåten. Lägg på din favorit topping och du har en smarrig glutenfri pizza.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 plåt portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut med ljummet vatten, olivolja och honung.
  2. Blanda alla torra ingredienser, rör ner i degvätskan. Arbeta degen på hög hastighet ca 5 minuter i maskin (eller med elvispens degkrokar). Degen ska vara lös och kladdig. 
  3. Bred ut degen med en slickepott på en oljad plåt, ca 40 x 30 cm. Låt jäsa utan att täcka över ca 2 ½ timme i rumstemperatur.
  4. Sätt ugnen på 250°C.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. 
  6. Ta ut pizzan ur ugnen och lägg på valfri topping. T ex. denna Tomatsås och ost.
  7. Grädda i övre delen av ugnen ca 10 minuter eller tills pizzan får fin färg. Vänta gärna 5–10 minuter innan pizzan äts, då hinner degen stabiliseras. Direkt från ugnen kan den upplevas som lite ogräddad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknad per plåt.

Ingredienser

Portioner: 1 plåt
  • 12 g färsk jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 1/2 tsk honung (eller agavesirap för vegansk)
  • 1 dl durramjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 1/2 dl potatismjöl
  • 1/2 tsk xantangummi
  • 3/4 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 6136 kJ / 1466 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept