Glutenfri pizzadeg
Klart man ska kunna få till en bra glutenfri pizzadeg utan att tumma på varken smak eller konsistens. Bred ut den kladdiga degen med en slickepott direkt på plåten. Lägg på din favorit topping och du har en smarrig glutenfri pizza.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
Ingredienser
1 plåt
12 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olja
1/2 tsk honung (eller agavesirap för vegansk)
1 dl durramjöl
2 dl rismjöl
1 1/2 dl potatismjöl
1/2 tsk xantangummi
3/4 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknad per plåt.
Energi6136 KJ / 1466 kCal
Fett31 g
Salt5 g
Kolhydrater271 g
Protein19 g
Kommentar
Vad tror ni ? Skulle det funka att byta ut rismjälet mot bovetemjöl? Äntligen ett recept där jag tål nästan alla ingredienser :-).
Carina
2023-09-30