Bu eller bä?

Vi testar pastachips

Chips av pasta? Japp, enligt TikTok är pastachips riktigt gott och enkelt att göra, därför var vi helt enkelt tvungna att testa. Vad tror ni, är det värt hypen? Låt oss ta reda på det nu!

Så gjorde vi:

  1. 1. Koka pasta!

    Vilken pastasort spelar ingen större roll, så länge de är stora nog att plocka och dippa.

  2. 2. Krydda!

    Tillsätt olivolja, parmesan och dina favoritkryddor. Vi valde oregano, vitlökspulver, salt och peppar.

  3. 3. In i ugnen! Eller airfryer!

    I originalreceptet verkar de använda en luftfritös, men om man inte har en sån (som undertecknad) ska ugn funka bra. Låt stå i ugn på 225 grader i 20 - 30 minuter. Öppna och rör runt pastan några gånger.

  4. 4. Blanda dipp!

    Här med grekisk yoghurt, fetaost, vitlök, olja, salt och peppar samt några tomater som pricken över i.

  5. 5. Smaka!

    Så, hur smakar det? Som krispig kryddad pasta, helt enkelt. Inte riktigt så mycket chipssmak som vi hade tänkt. Det var gott men inte wow. Men helt klart kul att testa!

    Psst! Skrolla ner för fler chipsrecept, tex på rotfruktsskal och Västerbottensost.

Fler sätt att göra chips

 

  1. Skaliga rotfruktschips

    1. Skaliga rotfruktschips

    Betyg 5 av 5.
    1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Vankas det månne rostade rotfrukter, rotfruktssoppa eller någon annan rätt med just rotfrukter? Ta tillvara skalet när du ändå skalar och fritera till spröda, smakrika chips. Se bara till att skalen är ordentligt borstade och rena från jord och smuts.

    Skaliga rotfruktschips
  2. Krispiga kycklingchips

    2. Krispiga kycklingchips

    Betyg 3.2 av 5.
    14 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Det är inte bara potatis, olika rotfrukter och äpple man kan göra chips av. Även skinnet på kyckling lämpar sig utmärkt att rosta frasigt i ugnen. Resultatet blir ett gott tillbehör till kycklingrätter, eller som lite matigare drinktilltugg.

    Krispiga kycklingchips
  3. Jordärtskockschips med citronsalt, smetana och löjrom

    3. Jordärtskockschips med citronsalt, smetana och löjrom

    Betyg 4.5 av 5.
    17 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Chips av jordärtskocka blir ett läckert tilltugg till drinken eller elegant förrätt tillsammans med gräddfil och löjrom. Enklast är att tillaga jordärtskockschipsen i ugnen men extra krispiga blir de friterade och det kan göras i god tid innan gästerna kommer.

    Jordärtskockschips med citronsalt, smetana och löjrom
  4. Chips på Västerbottensost

    4. Chips på Västerbottensost

    Betyg 3.7 av 5.
    37 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Enkla men lyxigt goda tilltugg till soppan eller drinken vid vilket festligt tillfälle som helst! Passar lika fint till nyårsfirandet som på midsommarafton. Chipsen med Västerbottensost görs genom att riven ost bakas till frasiga guldgula chips.

    Chips på Västerbottensost
  5. Salamichips

    5. Salamichips

    Betyg 4.3 av 5.
    36 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Chips av lufttorkad skinka är populärt som snacks eller topping. Men visste du att det blir minst lika knaprigt och gott att torka en god salami till chips? Toppa med smetana och lite rosépeppar för ett spännande och festligt drinktilltugg.

    Salamichips
  6. Sötpotatischips

    6. Sötpotatischips

    Betyg 4 av 5.
    36 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer.

    Det går att göra chips av det mesta – inte bara potatis. Sötpotatis inte minst! Resultatet är ett frasigt chips med en sötma som passar fint till den salta ytan. Sötpotatischipsen gör du enkelt i ugnen, utan stänk och kladd. Toppa gärna med lite chiliflakes för hetta!

    Sötpotatischips
  7. Grönkål- och parmesanchips

    7. Grönkål- och parmesanchips

    Betyg 4.7 av 5.
    3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Två ingredienser vars smaker är som gjorda för varandra är grönkål och parmesanost! Grönkålens kraftiga gröna smak kompletteras perfekt av parmesanostens mjuka nötighet. I detta recept blir giftermålet mellan de lyckliga tu till ett frasigt chips som passar utmärkt som småplock till mingelfester! Love is in the air!

    Grönkål- och parmesanchips
  8. Brysselkålschips

    8. Brysselkålschips

    Betyg 2.5 av 5.
    44 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Chips på grönkål har du säkert hört talas om. Men visste du att det även går att göra med brysselkål? Du plockar bladen från varje litet kålhuvud och rostar med olja och salt – lite pilligt, men jättegott att äta som de är, strö över salladen eller toppa en tjusig fiskrätt.

    Brysselkålschips

Artiklar (1541)

ICAs dietist tipsar!

Nyttigare pasta

Se hit om du är på jakt efter en mer nyttig och hälsosam pasta.

Festligt!

Lyxig räkpasta

En riktigt god och lyxig räkpasta är både enkel att laga och poppis att servera. Den perfekta bjudmaten! Här har vi samlat våra bästa recept - vad sägs om räkpasta med saffran eller en krämig variant med parmesan?

Makaronkunskap

Visste du det här om makaroner?

Makaroner... Dessa små gula och böjda pastarör är en vardagsräddare hemma hos många av oss. Men vet du till exempel varifrån namnet kommer och hur makaroner får sina hål? Vi nördar ner oss i makaronkunskap och lär oss mer om detta viktiga ämne!

Favoriträtt!

Köttfärssås-bonanza

Vi har samlat våra bästa recept på allas vår favorit – köttfärssåsen.

Vardagsrätter

Krämiga pastarätter

Krämig pasta! Det är enligt oss något man definitivt inte kan få nog av. Håller du med?

Buffé besöker

Passion för pasta

Följ med på ett besök till omsusade Pastafabriken på Österlen och ta del av deras mest oemotståndliga pastarecept, från hemgjord tortelloni till klassisk carbonara. Äkta italienskt mathantverk – på ren skånska.