Krispiga kycklingchips | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Krispiga kycklingchips

Det är inte bara potatis, olika rotfrukter och äpple man kan göra chips av. Även skinnet på kyckling lämpar sig utmärkt att rosta frasigt i ugnen. Resultatet blir ett gott tillbehör till kycklingrätter, eller som lite matigare drinktilltugg.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Skär kycklingskinnet i mindre bitar. Lägg ut dem på en bakpappersklädd plåt, sträck ut så mycket som möjligt. Lägg ev på ett nytt bakplåtspapper och ställ på en till plåt. Ställ på en tung gryta eller liknande som tyngd.
  3. Ställ in i mitten av ugnen 30-40 minuter, tills skinnet fått färg.
  4. Ta ut och lyft över skinnet på tjockt hushållspapper. Låt svalna. Ställ ev in på eftervärmen i ugnen att bli ännu krispigare.
  5. Strö över flingsalt, rosépeppar och fänkål.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • skinn från 1 hel kyckling
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm stött rosépeppar
  • 1 krm stötta fänkålsfrön
Lägg till i inköpslistan